Atenția turiștilor aflați în această perioadă în stațiunea Slănic Moldova a fost atrasă, în una din zilele precedente, de un numeros grup de persoane cărora chiar primarul orașului, Gheorghe Baciu, le prezenta, la pas, pe îndelete, cele mai importante momente din istoria stațiunii, dar și cât de mult s-a transformat aceasta de-a lungul anilor și mai ales în ultimii ani. Vizitatorii erau specialiștii în telefonie, seniorii celebrei PTTR Bacău între anii 1960-1990 (Poștă, Telegraf, Telefon, Radio – din 1990 Romtelecom). Ei se revăd anual, la inițiativa fostei lor directoare, admirabila și carismatica doamnă Olga Tarcău.
În acest an, primarul Gheorghe Baciu, el însuși șef al unei secții a PTTR încă de la 25 de ani, i-a invitat pe foștii salariați să se revadă de această dată pentru prima oară în stațiunea pe care o conduce. În semn de prețuire pentru această invitație, dar și pentru activitatea și evoluția fostului salariat al PTTR Gheorghe Baciu, actualmente economist, om de afaceri și primar, vizitatorii i-au oferit o diplomă de apreciere, pe care era scris „Creativitatea cere curaj. Succesul se ascunde în ambiția de a nu renunța. Fără un vis nu ajungi nicăieri. Viitorul aparține celor care cred în frumusețea viselor lor” și sub care era și o frază rostită cândva de celebrul politician indian Ghandi: „Tu trebuie să fii schimbarea pe care o dorești lumii!”.
Întâlnirea seniorilor a început în fața Cazinoului din Slănic Moldova, pe acordurile unor melodii interpretate de Fanfara Școlii de muzică din Nisiporeni (Republica Moldova), care concertează, de altfel, toată vara în stațiune. „Este o imensă plăcere pentru mine să mă reîntâlnesc și eu cu dumneavoastră – le-a spus seniorilor Gheorghe Baciu -, pentru că o bună parte din ceea ce sunt eu acum o datorez primei mele meserii, în fosta PTTR, care m-a disciplinat și m-a format într-un spirit foarte bun”.
Primarul stațiunii i-a invitat apoi pe vizitatori să parcurgă împreună un traseu pe care să vadă noua față a stațiunii Slănic Moldova, de la un capăt la altul, între celebrul Cazino și miraculosul izvor Sonda 2, să cunoască noul sistem de funcționare digitalizată a complexului celebrelor izvoare minerale din Slănic Moldova, dar și alte obiective, unele revitalizate prin investiții importante din fonduri locale. „Stațiunea Slănic Moldova – a explicat Gheorghe Baciu – este unică în țara noastră, prin bogăția apelor minerale ca număr, dar mai ales prin compoziția lor chimică. Eu, de un an, sunt și președintele Asociației Stațiunilor Balneare din România, am vizitat toate stațiunile țării și am văzut cu ochii mei unicitatea stațiunii noastre. Ea se află și la un capăt de drum național, care ne dă avantajul atmosferei liniștite, a apei și a aerului foarte curate. Iar împreună cu Salina Târgu Ocna oferim cel mai bun pachet de tratament balnear din România”.
Seniorii PTTR Bacău se revăd anual din
2007. De cele mai multe ori la fostul Liceu de telecomunicații (Actualul
Colegiu Tehnic „N. V. Karpen”) din Bacău. Olga Tarcău a lucrat timp de 30 de
ani în sistemul de telefonie din județ, până în 1990, și a trecut prin toate
funcțiile de conducere posibile. După 1990 a fost prima directoare a Bancpost
Bacău, iar la Slănic Moldova și-a invitat foștii colegi din telefonie și la
fosta sucursală a Bancpost din stațiune, acum Hotelul Moldavia.Olga Tarcău (stânga) și Gheorghe Baciu
Olga Tarcău: „Le mulțumesc dragilor mei colegi pentru că au venit și în acest an să ne revedem și să depănăm amintiri. Dar, îi îndemn să nu uite niciodată că au lucrat într-un serviciu de mare prestigiu în România, de interes și de importanță națională. Ei și înaintașii noștri au scris istoria telecomunicațiilor în țara noastră. După 1990, lucrurile s-au schimbat și, din păcate, nimeni nu le-a mulțumit pentru ceea ce au realizat. Să fiți mândri, dragii mei, că ați făcut ceva deosebit, că ați ajutat și economia națională și populația României.”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu