Curtea de Apel Bacău a respins, prin decizie
definitivă, ca nefondate pretențiile companiei Amerocap privind comisionul de
succes al tranzacției de achiziție a activelor Oltchim, deținute de Grupul
industrial Chimcomplex Borzești. Active Oltchim ale Chimcomplex
Curtea respinge „capătul de cerere privind acordarea comisionului de succes în sumă de 2.020.780,25 de dolari americani echivalent în lei și accesoriile aferente, ca nefondat. Menține celelalte dispoziții ale sentinței apelate. Decizia a fost pronunțată la 3 iunie 2022.”
S-a dovedit că Amerocap nu a avut capacitatea de a finaliza contractul încheiat cu Chimcomplex, situație în care sarcina a fost preluată de Delloitte Londra într-un efort comun cu echipa Chimcomplex.
Strategia dosarului de apel a fost condusă de președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex, Ștefan Vuza, împreună cu avocații Bulboacă și Asociații, Lazarovici și Asociații, Florin Vrânceanu și Marius Brănici.
„ Chimcomplex – precizează oficialii companiei - își va respecta toate angajamentele asumate precum și relațiile cu partenerii și colaboratorii săi, însă va depune toate eforturile pentru a respinge orice încercare prin care foști colaboratori sau manageri, încearcă să obțină de la companie sume necuvenite”.
Chimcomplex Borzești deține combinatele chimice de la Borzești și Râmnicu Vâlcea (active ale fostei Oltchim), intergate în Compania Română de Chimie (CRC).
Compania americană de private equity Amerocap s-a judecat din 2018 cu Chimcomplex, pe care a sprijinit-o cu servicii de consultanță la preluarea principalelor active ale Oltchim, după ce compania controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza a renunțat la serviciile consultanților americani.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu