luni, 26 iulie 2021

Bicentenarul I. C. Brătianu pe monedă BNR

Aniversarea a 200 de ani de la nașterea politicianului Ion C. Brătianu va fi marcată, din 2 august, și pe moneda de aur pe care o lansează Banca Națională a României (BNR) în circuitul numismatic.

Moneda are un diametru de 35 mm și o greutate de 31,103 g.

Aversul monedei redă monumentul dedicat lui Ion C. Brătianu, din București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI”, stema României și anul de emisiune „2021”.

Reversul monedei prezintă portretul lui Ion C. Brătianu, inscripția în arc de cerc „ION C. BRATIANU” și anii între care acesta a trăit „1821” și „1891”.

Monedele, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim al emisiunii este de 1.000 de piese. Prețul de vânzare pentru o monedă este de 11.300 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare.

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic se face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale BNR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu