În județul Bacău se procedează, până pe 6 mai, la evaluarea efectivelor populațiilor speciilor de urs și lup. Evaluarea este făcută de gestionarii fondurilor cinegetice din județ, împreună cu reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Bacău, ai Gărzii Naționale de Mediu - Comisariatul Județean Bacău, ai Gărzii Forestiere Bacău și ai Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice.
Iată și programul acestor acțiuni: Direcția Silvică Bacău a procedat în zilele de 15 și 16 aprilie, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Bacău în perioada a început pe 16 aprilie și va continua până pe 22 aprilie, Ocolul Silvic Lignum în ziua de 6 mai, Ocolul Silvic Privat Oituz în zilele de 19-20 aprilie, Societatea Vânătorul și Pescarul Sportiv Bacău în perioada 19-23 aprilie și Asociația Colț Alb în zilele de 20-21 aprilie.
„Situațiile centralizate la nivel de județ – spune Petrică Ilieș, directorul executiv al APM Bacău - vor fi înaintate Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, împreună cu propuneri de plafon maxim de intervenție. Propunerile de plafon maxim de intervenție vor avea la bază nivelul pagubelor înregistrate, situația efectivelor reale comparativ cu cele optime, tendința și structura populației”.
La aceste acțiuni sunt invitați să participe și reprezentanți ai institutelor de cercetare, universităților, ONG-urilor și custodele / administratorul ariilor naturale protejate, pentru fondurile cinegetice care se suprapun cu ariile naturale protejate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu