duminică, 1 noiembrie 2020

Federația Sindicală Silva a împlinit 30 de ani

  • mișcarea sindicală din silvicultura românească s-a născut în Bacău

Silviu Geană
Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva, al cărei lider este inginerul băcăuan Silviu Geană, a împlinit 30 de ani de activitate în sectorul silvic din România (31 octombrie 1990 - 31 octombrie 2020).

„Poate nu întâmplător, bazele mișcării sindicale din silvicultura românească au fost puse în urmă cu 30 de ani la Bacău – spune Silviu Geană. Unul din «motoarele» acestei construcții a fost inginerul silvic băcăuan și prietenul nostru, Viorel Butnaru, căruia îi transmitem salutul și considerația noastră. În calitate de lider al Federației SILVA, țin să mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat luptei sindicale pe parcursul acestor 30 de ani de activitate. Vă transmit urări de sănătate, dumneavoastră și familiilor dumneavoastră și aș dori să vă rog doar atât: să fim în continuare uniți, încrezători și înțelepți!”

Lideri sindicali
Silviu Geană rememorează și memoria distinșilor săi predecesori, primii lideri ai Federației, Ion Machedon și Marian Stoicescu, pentru dăruirea cu care au condus această organizație sindicală respectabilă.

Federația Silva a fost constituită, în 1990, din 32 de sindicate, între care și Sindicatul Liber Corpul Silvic Județean Bacău. Inginerul și economistul Silviu Geană este lider al Federației Silva din anul 2016.

Din 1992, Federația a negociat 22 de Contracte Colective de Muncă, a organizat acțiuni de protest atunci când s-a impus, pentru susținerea drepturilor sindicale și pentru elaborarea sau corectarea unor proiecte de acte normative în silvicultură și a participat la evenimentele internaționale ale silvicultorilor.


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu