duminică, 11 octombrie 2020

Protest în stradă al reprezentanților HoReCa din Bacău

Câteva zeci de băcăuani au protestat, duminică, 11 octombrie, imediat după prânz, în fața Palatului Administrativ din Bacău.

Președintele ales al Consiliului Județean (CJ), Valentin Ivancea, a scris pe pagina sa de Facebook că ei au fost reprezentanții societăților din HoReCa, a căror activitate a fost din nou întreruptă de Consiliul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), județul Bacău fiind pe lista celor cu o cotă de peste 1,5 la mia de locuitori de persoane infectate cu noul coronavirus.

„Situația antreprenorilor din domeniul Horeca este disperată - a scris Valentin Ivancea. O întreagă industrie locală, alcătuită preponderent din restaurante, cafenele, dar și din pensiuni & hoteluri, este în pragul colapsului. Asta înseamnă afaceri închise, locuri de muncă pierdute, impozite și taxe lipsă în bugetul local.

📌 E limpede că amatorismul autorităților și al Prefecturii - concretizat în măsuri heirupiste, comunicate haotic, la voia întâmplării - au condus la această situație critică, aparent fără ieșire.
📌 Cu siguranță că rata de infecții de peste 1,5 la mia de locuitori existentă azi în Bacău nu este cauzată de restaurante și cafenele, ci mai curând de incompetența autorităților și lipsa unor soluții eficiente de combatere a pandemiei. Probabil că Prefectura e mai preocupată acum de pregătirea alegerilor parlamentare...
📌 Tocmai de aceea, în calitate de președinte ales al CJ, dar și de viitor vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, îi invit pe reprezentanții industriei locale Horeca la o discuție la Sala mare a Palatului Administrativ, luni (12 octombrie), de la ora 13.00. Vreau ca vocea antreprenorilor băcăuani din Horeca să fie ascultată și #împreună să degajăm soluțiile cele mai viabile, la acest moment, pentru ca afacerile din domeniu să nu dea faliment. Ulterior, vom înainta spre aprobare către CJSU planul de măsuri convenit în cadrul discuției pe care o vom avea luni.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu