marți, 15 septembrie 2020

Elev băcăuan laureat a concursului „Descoperă Dunărea”

Lucrarea premiată
Prima ediție a Concursului „Descoperă Dunărea”, finalizată în aceste zile, concurs organizat de Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret, alături de Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) și celelalte zece administrații bazinale de apă din țară, are între câștigători și un băcăuan. El este Ianis-Tudor Enache, în vârstă de 15 ani, care a câștigat un premiu special la secțiunea Fotografie/Desen cu lucrarea „Vama Veche”.

La nivel național au fost acordate 75 de premii, din care jumătate vor ajunge la copii proveniți din zonele defavorizate. În acest fel, Administrația Națională „Apele Române” vine în sprijinul lor la început de an școlar și le acordă premii în rechizite școlare (ghiozdane, caiete, instrumente de scris etc).

Marele Premiu a fost câștigat de o fetiță de 8 ani, pe nume Maia, din Oradea, care a lucrat timp de trei săptămâni la creația sa numită „Amenajare de râu”, o lucrare de o complexitate și o ingeniozitate aparte.

Proiectul „Descoperă Dunărea” este un demers public susținut la nivel instituțional și derulat de echipa de comunicatori ai ANAR începând cu 29 iunie, de Ziua Internațională a Dunării. Premierea s-a realizat pe baza numărului de voturi obținute la nivelul like-urilor primite pe Facebook, corelat cu un punctaj acordat de juriul constituit din echipa de proiect. Din bugetul propriu al ANAR au fost acordate 50 de premii pentru patru secțiuni din concurs (Ateliere, Artă în natură, Clip video și Fotografie/Desen) și alte 25 de premii speciale.

Un comentariu: