luni, 3 august 2020

„Până aici, domnule Goțiu! Așa nu se mai poate!”

  • liderul Federației Sindicatelor Silva respinge acuzațiile senatorului Mihai Goțiu
Senatorul Mihai Goțiu - foto din fișa de senator
Pe 22 iulie 2020, senatorul Mihai Goțiu a publicat pe pagina sa de Facebook o postare referitoare la dezbaterile privind Proiectul de modificare și completare a Codului Silvic. Liderul Federației Sindicatelor din Silvicultură Silva”, inginerul băcăuan Silviu Geană, susțin că senatorul denaturează „în mod grosolan” adevărul, că răstălmăcește „într-un mod tendențios” cele susținute de liderul sindical în ședința din aceeași zi a Comisiei pentru Agricultură și Silvicultură a Camerei Deputaților și că a făcut „afirmații total neadevărate, fără nicio bază factuală, inducând în mod voit în eroare opinia publică, pentru a lăsa impresia unor legături ascunse între sindicatele din silvicultură și o anumită firmă, numită în articol «termita Schweighofer»”.
Iată considerațiile domnului Silviu Geană:

«Atenție: Nu am spus niciodată că scoatem pădurarii în stradă pentru a favoriza o anumită firmă să cumpere lemn din pădurile României!
Nici nu se poate face așa ceva din simplul motiv că lemnul din pădurile proprietate publică se vinde prin licitație, conform Regulamentului de valorificare a masei lemnoase aprobat prin Hotărâre de Guvern, iar domnul Goțiu în calitatea sa de parlamentar, ar fi trebuit să cunoască legea.
În altă ordine de idei, cum puteam să amenințăm pe cineva în cadrul ședinței Comisiei pentru Agricultură și Silvicultură în condițiile în care domnul Goțiu afirmă în propria postare pe Facebook că membrii comisiei ne sunt prieteni?!
Dar pentru o corectă informare a opiniei publice și pentru înlătura orice suspiciune cu privire la afirmațiile care mi-au fost atribuite, reproduc mai jos cele susținute de mine în mod REAL în cadrul dezbaterilor:
”Federația Silva a inițiat o serie de acțiuni de protest, iar prima acțiune TREBUIA să aibă loc în 22 iulie în fața Parlamentului, în zona Parc Izvor, având ca principale revendicări:
1.      Solicitarea de adoptare a unor măsuri urgente pentru sprijinirea activității administratorilor de păduri din România și pentru menținerea locurilor de muncă;
2.      Solicitarea de a elabora un Cod silvic în folosul pădurilor României și în concordanță cu interesul național;”
Ing. Silviu Geană

„Cei care modifică Codul Silvic trebuie să fie totuși specialiștii, silvicultorii de bună-credință din această țară, cu știință de carte și cu pregătire profesională în domeniu, cei care și-au dovedit loialitatea și dăruirea pentru profesia de silvicultor și pentru pădurea românească.”
Am solicitat „adoptarea amendamentelor propuse de sindicatele din silvicultură, care sunt în concordanță cu interesul național, în favoarea conservării și gestionării durabile a pădurilor României, dar care permit totodată și autofinanțarea administratorilor de păduri, pentru administratorii pădurilor statului, pădurilor aparținând UAT-urilor, dar și a celor private”.
Am atras atenția că ”în momentul de față sunt peste 150.000 de locuri de muncă în pericol, dar și soarta a peste 500.000 de cetățeni ai României care depind vrând-nevrând de resursele forestiere ale acestei țări.”
„Am fost aspru criticați că am solicitat eliminarea barierelor arbitrar impuse, în opinia noastră agenților economici care cumpără lemn din România și vă informez că procentul de 30%  nu respectă cadrul general prevăzut de Legea concurenței – art. 6 din Legea nr. 21/1996 reglementează poziția dominantă la o cotă de piață ce depășește 40%.”
„Noi ne dorim să fim mai catolici decât Papa, ca întotdeauna și am ajuns cu un sector silvic în pragul falimentului, în timp ce vedem și o simțim cu toții, presiunile europene sunt tot mai pregnante să devenim cumpărătorii lemnului din statele dezvoltate ale Europei și nu vânzători către aceste țări”.
„Este în opinia noastră un joc foarte periculos pe care îl fac tot mai multe organizații în această perioadă și ne întrebăm cu toții, cred că retoric, oare al cui interes îl reprezintă pentru că pe cel național este evident că nu!”.
Atenție:
Nu am susținut nicicum că unii colegi se află în fața Parlamentului și nici că avem ca revendicare posibilitatea ca un operator să poată avea acces la mai mult de 30 % dintr-o specie de lemn, așa cum afirmă în mod nereal domnul Goțiu!
De altfel, în perioada stării de alertă acțiunile de protest sunt interzise, iar domnul Goțiu ar trebui să cunoască acest lucru.
În calitate de cetățean al acestei țări și de lider al Federației Sindicatelor din Silvicultură Silva, resping acuzațiile tendențioase și nefondate ale senatorului Mihai Goțiu privind presupuse legături ale mele sau ale sindicatelor din silvicultură afiliate la Federația Silva cu oricare dintre firmele din România care exploatează sau prelucrează material lemnos.
De altfel, senatorul Mihai Goțiu a mai susținut și în alte articole că sindicatele ar avea legături cu structuri mafiote (!) care acționează în sfera tăierilor ilegale și de aceea, îl somez public să denunțe de îndată la organele de cercetare penală aceste structuri despre care susține că are cunoștință și de asemenea, să înainteze acestora mijloacele de probă pe care le deține.
Constat că senatorul Mihai Goțiu nici măcar nu a citit toate propunerile noastre de amendamente pentru Codul Silvic, între care se regăsește și propunerea sindicatelor din silvicultură DE DUBLARE A PEDEPSELOR  ÎN CAZUL ÎN CAZUL INFRACȚIUNILOR SĂVÂRȘITE DE PERSONALUL SILVIC!

Solicit public senatorului Mihai Goțiu să înceteze campania de denigrare a personalului silvic, să înceteze să lanseze acuzații nefondate la adresa sindicatelor din silvicultură și la adresa subsemnatului!
Nu sunt avocatul niciunei firme de exploatare si prelucrare a lemnului de niciunde din lumea asta domnule Goțiu și NU EU SUNT MEMBRU AL GRUPULUI PARLAMENTAR DE PRIETENIE CU AUSTRIA!
Așadar, îl asigurăm pe senatorul Mihai Goțiu că nu suntem nici vânduți, nici cumpărați de nimeni, suntem oameni integri care apără aceste păduri chiar cu prețul vieții atunci când este cazul și nu uitați că numai anul trecut doi camarazi de-ai noștri pădurari, au fost uciși cu bestialitate de hoții de lemn. În urma lor au rămas trei copii minori fără sprijin, o soție și doi bătrâni neputincioși.
Atunci când pădurarii de bună-credință erau măcelăriți cu toporul sau împușcați cu sălbăticie de ce nu ați luat atitudine?
Cu atât mai mult aducem la cunoștința opiniei publice faptul că anumiți colegi ai dumneavoastră au cerut plenului Camerei Deputaților respingerea Statutului personalului Silvic și retrimiterea proiectului la comisie.

Știm că dumneavoastră sunteți în permanentă campanie electorală și aveți impresia că puteți călca pe oameni pentru a vă atinge scopurile politice, dar vă somez să vă revizuiți acuzațiile adresate nouă, silvicultorilor din această țară, pentru că în definitiv, ca cetățeni ai acestei țări ar trebui să fim de aceeași parte a baricadei în ceea ce privește interesul comun de a avea păduri de calitate, gestionate durabil și cu o biodiversitate valoroasă.
În calitate de apărător al pădurilor, așa cum se declară, ne întrebăm UNDE a fost senatorul Mihai Goțiu în perioada 2018 - 2019 când sindicatele din silvicultură se luptau cu ”prietenii” din Parlamentul României care puseseră ochii pe o halcă zdravănă din avuția statului - peste 650.000 de hectare de păduri?
Știți cât înseamnă aceasta?
nici mai mult nici mai puțin decât 21% din pădurile pe care le mai are în prezent Statul Român în proprietate!
sau mai bine spus, fix 10% din fondul forestier național!
Credem că opinia publică nu a uitat așa repede de celebrul Proiect legislativ de modificare și completare a Legii nr. 1/2000 de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole și celor forestiere, prin care urmau să fie transferate din patrimoniul public al României peste 650.000 hectare păduri prin împroprietărirea fără drept a anumitor  forme asociative ale comunităților din fostele regiuni grănicerești (!?), respectiv pentru împroprietărirea fără drept cu terenuri forestiere în suprafață de până la 30 de hectare din fondul forestier proprietate publică a statului, a unităților de cult care au deținut în folosință sau administrare și nu în proprietate (!) astfel de suprafețe.
Și mai amintim faptul că proiectul de lege a fost inițial ”construit” de anumiți parlamentari pentru a ”rezolva” o problemă punctuală la Suceava pentru cca. 16.500 de hectare păduri cu care urmau a fi împroprietărite anumite unități de cult, cu suprafețe de până la 30 de hectare, iar din Senat a ieșit  ”îmbunătățit” cu unele amendamente prin care suprafața care urma să fie pierdută de statul roman ajungea să depășească 650.000 hectare păduri?!

Unde a fost senatorul Mihai Goțiu atunci?
În Senatul României și, culmea, era membru al Comisiei pentru Mediu (perioada 11.09.2018 până în 16.10.2018).
Ce face Comisia pentru Mediu în ședința din 09.10.2018?
AVIZEAZĂ FAVORABIL proiectul legislativ în cadrul ședinței!
CE PIERDE STATUL ROMÂN DACĂ ACEST PROIECT DEVINE LEGE?
Statul Român pierde o suprafață de peste 650.000 ha de păduri, a căror valoare de piață este cuprinsă între 3 și 5 miliarde de euro. Cu aceste păduri ar urma să fie împroprietărite fără drept formele asociative ale comunităților din fostele regiuni grănicerești și anumite unități de cult!
Dacă este să vorbim de apărarea interesului național și de apărarea integrității fondului forestier proprietate publică a statului, știți cine au fost cei care s-au opus acestui proiect legislativ prin care statul pierdea peste 650.000 de hectare de păduri?  Deși nimeni nu ne dădea câștig de cauză la acele vremuri, noi, cei din Federația Silva, am fost singurii care    ne-am opus!
Astăzi, urmare a numeroaselor acțiuni de protest susținute în anul 2019, cele 650.000 de hectare de păduri au rămas în patrimoniul STATULUI ROMÂN!!!, iar Proiectul de lege  PL-x nr. 9/2019 privind modificarea și completarea Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole și celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991 și ale Legii nr. 169/1997, deși a fost adoptat de Senat, se află la plenul Camerei Deputaților cu Raport de respingere!
Unde a fost domnul senator Goțiu atunci când în Parlamentul României se pregătea un tun de peste 3 miliarde de euro din avuția națională?
Pentru gravele prejudicii de imagine aduse de senatorul Mihai Goțiu,  luăm în calcul la modul serios să ne adresăm instanțelor de judecată pentru antrenarea răspunderii civile delictuale, prin încălcarea art. 30 alin (6) din Constituția României ”Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viața particulară a persoanei și nici dreptul la propria imagine ”, având în vedere faptul că și dispozițiile art. 10 pct. 2 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, recunosc dreptul la liberă exprimare, dar numai cu respectarea reputației altora.»

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu