miercuri, 6 mai 2020

Polițiștii locali protestează împotriva acuzațiilor ministrului Vela


  • timp de trei zile, polițiștii din tot județul vor purta pe braț, în semn de protest, banderole albe
Băcăuanii din tot județul pot vedea, începând de miercuri, 6 mai, timp de trei zile (6-8 mai), banderole albe pe brațele polițiștilor locali din toate localitățile unde sunt organizate astfel de unități. Banderolele sunt semnul prin care polițiștii arată că protestează împotriva acuzațiilor formulate împotriva lor chiar de ministrul Afacerilor Interne (MAI), Marcel Vela. Polițiștii locali, care pe timpul Stării de Urgență sunt în subordinea MAI, consideră mincinoase declarațiile ministrului.

„Și acum avem probleme cu poliția locală, care amendează, care face unele abuzuri și nu respectă toate prevederile ordonanțelor în litera și spiritul fiecărei ordonanțe” – a spus ministrul. Ulterior, într-un alt interviu, el a făcut comparație între salariul unui polițist local din Timișoara cu cel al unui polițist din Poliția Română și a făcut afirmații considerate, de asemenea, nereale.
Față de aceste declarații, Sindicatul Național ProLex, organizație ă care reprezentă aproximativ 70% dintre polițiștii locali, a decis să organizeze acțiuni de protest la nivel național. ProleLex are, în județul Bacău, două filiale, una cu sediul în Bacău, alta în Moinești (pentru localitățile până la granița cu județul Vrancea).
„La protestul nostru au aderat chiar și salariații unităților de poliție locală care nu sunt membri de sindicat – ne-a declarat liderul filialei ProLex din Bacău și din unele comune învecinate, inspector șef Adrian Micu. E, practic, o grevă de tip japonez. Domnul ministru ne-a acuzat că am făcut unele abuzuri, dar s-au făcut verificări și s-a dovedit că nu s-au făcut. Noi lucrăm, sub Starea de Urgență, în sistem integrat, alături de polițiști și jandarmi. Și acum colegii noștri împart pachete cu dezinfectant și cu materiale igienice persoanelor în vârstă”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu