luni, 18 mai 2020

Creditorii Rafo au respins singura ofertă de cumpărare


  • prețul oferit pe activele rafinăriei era numai un sfert din cel solicitat
La ultima licitație organizată de lichidatorul judiciar al societății Rafo Onești, Casa de Insolvență Transilvania, un dealer auto din Ungaria ar fi vrut să cumpere rafinăria, dar cu numai 6,2 milioane de dolari SUA (plus TVA), față de 25 de milioane (fără TVA) prețul solicitat de lichidator.

Firma este Dalmex Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társas (Dalmex – societate comercială cu răspundere limitată), din Budaőrs, oraș în districtul Budakesz, județul Pesta al Ungariei. Creditorii Rafo - se arată în documentul oficial al Adunării Generale - au respins în unanimitate oferta.
Dalmex nu a depus o copie legalizată după certificatul de înmatriculare, ca anexă la ofertă, și nici o adeverință emisă de autoritățile de la Budapesta din care să rezulte că nu se află în procedură de faliment sau insolvență.
Conform datelor făcute publice, Dalmex Kft. a fost înființată în 2001, are un capital social sub 30.000 de euro și a înregistrat în 2018 vânzări de circa 15.000 de euro.
Anul trecut, Rafo a intrat și în sfera de interese a unei firme din România, Red Circle Investment București, parte a unui grup în care a fost implicat și fratele șefului diviziei românești a companiei petroliere de stat din Azerbaijan.
Creditorii Rafo au mai hotărât, la ultima adunare generală, ca prețul pentru vânzarea rafinăriei să fie de 15 milioane de dolari SUA, plus TVA, preț minim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu