sâmbătă, 7 martie 2020

Aerostar încurajează performanțele elevilor și studenților

Doina Matanie, Grigore Filip, Daniel Vîrnă

Aerostar Bacău, companie din elita industriei aeronautice naționale și mondiale, a lansat un program pentru încurajarea și recompensarea performanțelor elevilor și studenților pentru a urma o carieră în propriile secții de producție și în domeniul său de activitate. Programul se numește „Aerostar te premiază” și are ca obiectiv declarat creșterea calității învățământului băcăuan liceal teoretic, tehnologic și profesional, dar și a celui universitar.

La invitația președintelui și directorului general al companiei, Grigore Filip, la eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor de învățământ liceal din Bacău, ai Inspectoratului Școlar județean, dar și rectorul Universității „Vasile Alecsandri”, Carol Schnakovsky, și președintele senatului universității, Valentin Nedeff. Copania a fost reprezentată și de șefa departamentului Marketing, Doina Matanie, și de Daniel Vîrnă, membru al Consiliului de Administrație.
Prin acest program, Aerostar va acorda premii între 4.000 și 1.000 de lei elevilor de liceu cel mai bine clasați la concursurile școlare naționale la disciplinele teoretice (matematică, fizică, informatică/tehnologia informației și disciplinele tehnologice pe meserii din domeniile mecanică, electric, electrotehnică, electromecanică și electronică, automatizări și telecomunicații). Aerostar va acorda, însă, și un premiu de 10.000 de lei și altul de 7.000 de lei absolvenților învățământului superior care fac cea mai bine clasată lucrare de licență/master realizată și cu aplicabilitate în compania din Bacău. Vor fi acordate, de asemenea, mai multe premii de maxim 2.000 de lei în diverse competiții pentru elevi sau studenți organizate de Aerostar în anul 2020.
„Aerostar – a precizat Grigore Filip – nu se află într-o criză de forță de muncă. Dar are perspective de dezvoltare (produce acum mai mult decât producea înainte de 1990!) și trebuie să mai angajăm oameni, circa 1.500 în următorii 5-10 ani. Iar noi nu importăm forță de muncă. Anul trecut am angajat aproape 400, majoritatea băcăuani. Și acum nu suntem foarte încrezători că Bacău va pregăti pentru noi oamenii de care avem nevoie”.

Ce premii acordă Aerostar

1.      Premiul pentru rezultatele obținute la concursurile școlare – 4.000 de lei locul I, 3.000 de lei (II), 2.000 de lei (III); Premii individuale pentru elevii cel mai bine clasați la concursurile școlare pe meserii – 3.000 (I), 2.000 lei (II), 1.000 lei (III);
2.      Premiul la concursuri pentru stimularea elevilor și studenților – Concursul interdisciplinar anual în Aerostar (elevi 1.000 lei locul I, 600 lei locul II, 300 lei locul III; studenți 2.000 lei locul I, 1.000 locul II, 500 lei locul III); Maratonul anual de programare în Aerostar – 2.000 (I), 1.000 lei (II), 500 lei (III). Concursul anual pe meserii în Aerostar – 1.500 lei (I), 1.000 lei (II), 500 lei (III);
3.      Premiul pentru studenți la lucrări de diplomă cu aplicabilitate în Aerostar – 10.000 de lei pentru cea mai bună clasată lucrare de licență/master; 7.000 lei pentru cea mai bine clasată lucrare de licență/master.
4.      Burse private Aerostar pentru elevii care se evidențiază în activitățile de la Aerostar (cu obligativitatea ca elevii să lucreze, după absolvire, în companie).

„Aerostar vrea să se implice și mai mult  decât până acum în a susține performanța în rândul elevilor și studenților. Vrem să arătăm că Aerostar face dovada, dar este și o susținătoare activă a învățământului profesional tehnic, liceal și universitar și este implicată în mai multe parteneriate de colaborare cu instituții de învățământ atât profesional/liceal, cât și universitar/politehnic. Vrem ca elevii și studenții să revină acasă după terminarea studiilor și să contribuie activ la menținerea și dezvoltarea comunității băcăuane.”
Grigore Filip, președinte&director general al Aerostar Bacău

Un comentariu: