luni, 24 februarie 2020

Prima competiție de karate kyokushin la Moinești


Municipiul Moinești a găzduit prima ediție a competiției de karate-kyokushin „Moldavian Challange Cup” din sudul Moldovei, organizată de clubul Kyokushin din Moinești, sub auspiciile Federației Române de Karate-Kyokushin (FRKK), cu sprijinul Primăriei Moinești. Competiția de arte marțiale, la care au participat circa 300 de copii și seniori din România și Republica Moldova, a avut loc în sala de sport a Liceului „Spiru Haret”.

La eveniment au fost prezenți prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu, primarul Valentin Vieru și luptătorul de K1 Ionuț Iftimoaie.
Competiția a fost organizată la ideea lui sihan (antrenor cu 5-9 dani) Gruia Docan, președintele FRKK și al clubului Budo Gym București, colonel SPP originar din Moinești, orașul în care acum este organizat un club de kyokyshin, condus de senpai (instructor) Ciprian Ursan.
Liviu Miroșeanu (mijloc), între Ciprian Ursan și Gruia Docan
„Apreciez – a opinat Liviu Miroșeanu - foarte mult implicarea președintelui federației, dar și deschiderea și implicarea atât a primarului, antrenorilor, cât și a gazdelor de la Liceul «Spiru Haret» și consider o reală oportunitate de promovare pentru Moinesti în țară, dar și în lume. Susțin, atât personal, cât și ca prefect, astfel de inițiative constructive, care vor avea întotdeauna un sprijin în tot ceea ce înseamnă relația cu instituțiile statului. De asemenea, îi îndemn pe organizatori să fructifice atât talentele locale, cât și oportunitățile financiare oferite de Uniunea Europeană prin fonduri europene nerambursabile, varianta optimă de dezvoltare durabil”.
Kyokushin sau Kyokushinkai este un stil de karate de tip full-contact și knock-down (forma „hardcore” a tipului full-contact). În lupte sunt interzise tehnicile letale și care urmăresc rănirea adversarului, dar în care tehnicile permise se execută cu forță mare și impact plin. Kyokushinkai implică un antrenament dur, cere o condiție fizică remarcabilă și este declarat cel mai dur stil de karate.
Clubul sportiv Budo Gym a fost în anul 2007 de sensei Gruia Docan, primul român care a urcat pe podium la o competiție internațională de kyokushinkai – la categoria +90kg (argint la Campionatele
Shihan Gruia Docan
Internaționale de Kyokushinkai din 1995).

„Competiția de la Moinești ne dorim să fie un fanion al federației noastre, prima ei competiție din fiecare an. Este organizată pe nivele și categorii de vârstă, atât pentru începători, cât și pentru avansați, cu scop de promovare pentru tinerii care nu au mai participat niciodată la o competiție, dar și cu scop de performanță pentru sportivi. Și ne bucurăm de deschiderea tuturor de aici.”
Shihan Gruia Docan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu