miercuri, 18 decembrie 2019

Se deschide Târgul de Crăciun al Gospodăriilor de Produse Montane


Sâmbătă, 21 decembrie, se deschide la Ghimeș-Făget ediția a III-a a Târgului de Crăciun al Gospodăriilor de Produse Montane, pe 21-22 decembrie. Evenimentul are loc timp de două zile (21 și 22 decembrie) în piața amenajata în centrul localității. La ediția a II-a, târgul a avut peste 5.000 de vizitatori.

„La această ediție – spune Damian Pal, Legal Adviser al companiei Xilopal din comuna montană -, în târg vor expune peste 25 de mici producători, membri ai Cooperativei Carpatica Ghimeș, prilej ideal pentru degustare și aprovizionare pentru Crăciun. Sute de copii, tineri și adulți, deopotrivă, participă și în acest an la concursul de împodobit bradul, cu decorațiuni lucrate manual, decorațiuni pe care le veți putea admira și achiziționa, pe toata durata târgului”. 
Vor urca pe scenă: elevi ai Liceului Tehnologic Ghimeș-Făget, precum și ai școlii gimnaziale Dani Gergely, Maria Luiza Mih și Ceterașii din Maramureș, Vaszi Levente, interpreți de pe Valea Ghimeșului, împreună cu trupa Csángálló din Budapesta, Corul Bărbătesc de pe Valea Ghimeșului și soprana Alis Făiniță. 
Târgul este organizat de societățile Degustarium®️ și Xilopal™️, cu sprijinul Consiliului Local Ghimeș-Făget, iar parteneri sunt Grupul de Acțiune Locală Valea Muntelui și Direcția pentru Agricultură Bacău. 

Programul Târgului

Sâmbătă 21.XII. 2019
10:00 Deschiderea oficială a evenimentului;
10:30 Corul de Ceată Bărbăteasca Ghimeș-Făget;
12:00 Ansamblul “Dor Străbun” Brusturoasa;
13:00 Colinde Ansamblul Zestrea Ghimeșeana;
14:00 Concert inedit al interpretei Maria Luiza Mih, împreună cu Ceterașii din Maramureș;
15:00 Spectacol de Crăciun susținut de grupul de la Cosnea, coordonat de Levente Vaszi;
16:30 Concert al grupului de muzicieni de pe Valea Ghimeșului, cu viori și gordune, format în jurul celor doi violoniști cu același nume: András Antal;
17:00 Trupa Csángálló, din Budapesta.

Duminica. 22.XII.2019
10:00 Concursul de împodobit brazi de Crăciun!
10:30 Spectacol de Crăciun susținut de elevii Școlii Gimnaziale „Dani Gergely”;
13:30 Dansuri populare ale elevilor Școlii Gimnaziale Tărhăuși;
14:20 Recital de Crăciun, susținut de soprana Alis Făiniță ;
15:00 Acordarea premiilor pentru câștigătorii concursului de împodobit brazi; valorificarea decorațiunilor lucrate manual, împreună cu brazii, prin licitație.
17:00 Încheierea evenimentului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu