marți, 3 decembrie 2019

PER Bacău propune prima platformă de compost din resturi vegetale


Filiala Bacău a Partidului Ecologist Român (PER) propune Consiliului Local al municipiului reședință de județ punerea în funcțiune a primei platforme pentru prelucrarea compostului din resturi vegetale din România, în incinta platformei din Gherăiești. Pe o suprafață de aproximativ 1,5 ha, acolo stau depozitate de ani buni mii de tone de resturi vegetale fără a atrage nimănui atenția asupra importanței valorificării resurselor pe care le oferă natura.

„Astăzi se vorbește tot mai mult despre importanța compostării resturilor vegetale, în special a frunzelor care cad toamna din copaci. Potrivit cercetătorilor, substanțele emanate în timpul arderii frunzelor sunt foarte toxice pentru organism.
O soluție ar fi utilizarea frunzelor și resturilor vegetale la producerea compostului, care va putea fi folosit la amenajarea rondurilor de flori, a vazelor de pe spațiile publice, precum și la plantarea arborilor din parcuri și scuaruri.
Dacă în mediul rural se consideră a fi mai ușor de produs compostul, acest lucru va putea fi posibil și în orașul Bacău.”

Marius Cașiș, președintele Filialei Bacău a PER
e-mail: bacau@per.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu