joi, 21 noiembrie 2019

E.ON a ajuns la 14 stații de încărcare a mașinilor electrice



Numărul stațiilor de încărcare a mașinilor electrice puse în funcțiune prin proiectul Next-E de compania E.ON, principalul furnizor de energie electrică din județul Bacău, a ajuns la 14.

Astfel de stații sunt în Bacău, în Iași, Târgu Frumos și Cristești (jud. Iași), în Tașca, Piatra Neamț și Roman (jud. Neamț), Suceava, Adjud, Sovata și Gheorgheni, iar acum sunt și în perimetrul Aeroportului Otopeni, respectiv DN 1 București - Ploiești (în benzinăriile MOL amplasate la Km 13, sensul spre Ploiești și Km 127 - sensul spre București), respectiv în incinta Automobile Bavaria (dealer BMW) Militari - ieșirea spre autostrada A1 (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 592).
Prin proiectul Next-E, cofinanțat din fonduri europene prin programul Connecting Europe Facility (CEF), E.ON Energie România va instala 19 unități de încărcare rapidă a autovehiculelor, iar alte 21 urmează să fie montate de MOL România pe coridoarele de transport european din țara noastră.

Toate stațiile sunt integrate într-un sistem de monitorizare și gestionare a sesiunilor de încărcare,  sistem ce asigură supravegherea non-stop și are posibilitatea de a rezolva de la distanță unele incidente apărute în timpul încărcărilor. Eventualele probleme apărute la stațiile de încărcare vor putea fi semnalate telefonic permanent la un call center al E.ON.
Aproximativ 700 de încărcări ale mașinilor electrice au fost înregistrate la stațiile deja montate în ultimul an, cele mai multe accesări fiind în Iași (147), Suceava (93) și Roman (93).
Utilizatorii de vehicule electrice pot accesa și rezerva stațiile direct pe site-ul eondrive.ro sau prin aplicația mobilă E.ON Drive, disponibilă atât pentru Android, cât și  pentru iOS. De asemenea, acestea pot fi vizualizate pe platforma online Plugshare.

„Prin proiectul NEXT-E vom continua extinderea rețelei naționale pentru încărcarea autovehiculelor electrice pe coridoarele europene de transport Iași-Tg. Mureș-Alba Iulia, Suceava-București-Călărași și Timișoara-București-Constanța.”
Cătălin-Valentin Iordache, director general al E.ON Energie România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu