duminică, 27 octombrie 2019

Ziua Armatei sărbătorită la Școala „Domnița Maria”



Ziua Armatei Române, marcată în fiecare an pe 25 octombrie, a fost sărbătorită și la Școala Gimnazială „Domnița Maria” din Bacău.
La eveniment au participat col. (retr) Stelian Cojocaru, președintele Asociației Tradiții Militare Românești, care a prezentat compunerea armatei române și sarcinile ei pentru apărarea patriei, și comandor (r) Victor Berca, care le-a vorbit elevilor despre aviația militară.
Profesorii școlii din Bacău au elogiat meritele si eroismul armatei romane în perioada istoriei moderne a României. Prof. Maria Sava a vorbit despre rolul Reginei Maria și al Regelui Ferdinand I în Primul Război Mondial, iar prof. Monica Pușcașu despre rolul Regelui Mihai 1 în Al Doilea Război Mondial.
La același eveniment, Ansamblul Folcloric „Trandafir Moldovenesc”, condus de prof. Luminița Lovin, a prezentat un spectacol artistic. „Ne-au încântat – spune Stelian Cojocaru - eleva Sofia Putină, din clasa întâi, care a cântat melodiile «Grea e haina militară» și «Dorul Basarabiei», dar și eleva Crina Oancea, din clasa a șasea. Iar copiii s-au prins într-o frumoasă horă moldovenească.”
Asociația Tradiții Militare Românești a echipat elevii inimoși în uniforme specifice armatei din timpul Primului Război Mondial, și a fost astfel alcătuită Garda la drapelul Regelui Mihai 1, iar o elevă a îmbrăcat uniforma specifică Regimentului 4 Roșiori al Reginei Maria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu