luni, 16 septembrie 2019

Recomandări la folosirea canalizării, în condițiile în care Oneștiul nu are apă

  • școlile din oraș au suspendat cursurile pentru două zile
Furnizarea apei potabile în municipiul Onești este în continuare întreruptă, iar administratorul rețelelor de apă și de canalizare, compania RAJA, face, în acest caz, unele recomandări la evacuarea apelor reziduale.
„Alimentarea cu apă - spune adjunctul șefului companiei, Cristiana Călin-Ghioc - a fost întreruptă din cauza avariilor repetate pe conducta de aducțiune Pafsin Dn 800 mm în zona parcului Măgura-Târgu Ocna. Pentru a evita disfuncționalități pe conducta de canalizare din municipiul Onești, RAJA roagă utilizatorii să folosească rețeaua de canalizare în mod rațional și conform destinației acesteia”.
Astfel, utilizatorilor li se recomandă:
- să evite pe cât posibil deversarea în rețeaua de canalizare a apei uzate care poate să conțină substanțe care ce pot bloca/înfunda traficul pe conducte (uleiuri, grăsimi, reziduuri alimentare etc.);
- să evite pe cât posibil aruncarea în rețeaua de canalizare a hârtiilor, cartoanelor, șervețelelor absorbante și a altor obiecte de acest fel, deoarece din cauza debitului scăzut de apă ele pot înfunda instalațiile de canalizare din blocuri și rețelele care preiau apa menajera din locuințe.
„În acest moment – se precizează - echipele CRAB sunt pe teren și lucrează la remedierea avariei”.
Situația creată la furnizarea apei a determinat conducerea școlilor din oraș să suspende cursurile pentru zilele de miercuri și joi.

Un comentariu: