marți, 9 aprilie 2019

Concursul de încondeiat ouă de la Ghimeș - ediția a IV-a


Expoziția-concurs de ouă încondeiate și Atelierul interactiv de încondeiat ouă, evenimente organizate anual, în preajma Paștelui creștin, la magazinul Degustarium al companiei Xilopal din Ghimeș-Făget ajunge, pe 14 aprilie, la ediția a patra.

Și în acest an, tematica manifestării este „Motive ornamentale locale de pe Valea Ghimeșului”.
Înscrierile pentru atelierul de încondeiat ouă – ne-au informat frații Ramona și Damian Pal, organizatori ai concursului – s-au încheiat luni, 8 aprilie. La concurs vor participa iubitorii de tradiție, care încondeiază ouă cu motive ornamentale specifice zonei Ghimeș. Fiecare concurent participă cu cinci ouă încondeiate, pe care le va expune pe o tăviță pusă la dispoziție de organizatori.
Pe 14 aprilie, în Duminica Floriilor pentru creștinii romano-catolici, între orele 10,00 și 14,00 la magazinul Degustarium cele mai frumoase ouă încondeiate vor fi votate. Juriul va acorda patru premii, în valoare totală de 2.100 de lei, dar și trei premii de popularitate pentru participanții care primesc cele mai multe voturi din partea vizitatorilor expoziției. Premiul I este în valoare de 700 de lei, premiul al doilea de 400 de lei, iar premiul al treilea de 300 de lei.
De asemenea, se acordă și Premiul de Autenticitate, participantului desemnat de juriul de specialitate, premiu în valoare de 700 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu