marți, 5 martie 2019

Prima comandă pentru piese de rachete Patriot la Aerostar

Rachetă Patriot (foto Raytheon)

Compania Raytheon a făcut la Aerostar Bacău prima comandă de piese și subansamble pentru sistemul de apărare antiaeriană Patriot.

Comanda - scrie agenția de presă HotNews, care citează un comunicat al Raytheon - include realizarea de piese prelucrate și de ansambluri mecanice destinate montării și fixării componentelor electronice din cofretul radarului. Aceste componente vor alcătui subansambluri care, la rândul lor, vor fi integrate în construcția flotei Patriot.  
În octombrie 2017, Raytheon a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Aerostar. Soluțiile Globale Patriot de la Raytheon reprezintă cel mai avansat sistem tactic antiaerian și anti-rachetă din lume, care oferă protecție împotriva unui număr mare de amenințări actuale, inclusiv aeronave, rachete tactice balistice, rachete de croazieră și vehicule aeriene autonome. Peste 220 de unități Patriot se află în proprietatea a 16 națiuni, inclusiv România.
Semnarea memorandumului Aerostar-Raytheon, în 2017
„Aceasta cerere de ofertă este doar începutul unui parteneriat pe termen lung între Raytheon și România – preciza, în 2017, Mike Ellison, Country Manager Raytheon România. Lucrând îndeaproape cu industria românească de apărare, Raytheon va crea locuri de muncă atât în România, cât și în Statele Unite, contribuind astfel la consolidarea relațiilor dintre țările noastre”.
Patriot este o rachetă cu rază lungă de acțiune la altitudine înaltă, pregătită pentru orice condiții meteorologice, testată de peste 2.500 de ori în simulări de condiții reale, sub supravegherea armatei SUA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu