sâmbătă, 30 martie 2019

Astăzi putem economisi, în „Ora Pământului”, un milion kW


Compania furnizoare de energie electrică inclusiv în județul Bacău E.ON România ne reamintește că sâmbătă, 30 martie, este marcată „Ora Pământului”.
În întreaga lume, astăzi se vor stinge luminile timp de o oră, într-un gest simbolic menit să atragă atenția asupra nevoii tot mai stringente de protejare a mediului înconjurător. Între orele 20,30 și 21,30 oamenii vor stinge luminile și vor opri aparatura electrică, demonstrând că pot avea un comportament responsabil și că astfel pot contribui, prin economia de energie realizată, la diminuarea impactului activităților zilnice asupra naturii.
Economia de 1,16 milioane de kilowați oră - spun specialiștii E.ON - ar însemna, de exemplu, producția anuală dintr-o microhidrocentrală de 133 kW putere instalată sau consumul anual al unei comunități de circa 2.200 de locuitori. Pentru comparație, în Germania dacă fiecare om ar participa la această inițiativă s-ar putea economisi aproape 18,2 milioane kWh, ceea ce este de ajuns pentru furnizarea de energie electrică necesară unui orășel de 7.000 de gospodării timp de un an.
La o zi după Ora Pământului, România va da ceasurile înainte, ca Germania dealtfel, pentru a trece la ora de vară. Ideea a fost aceea de a profita mai mult de lumina zilei, dar această schimbare de oră nu aduce cu sine economii măsurabile la energie. E adevărat că nu mai este nevoie de atât de multă lumină electrică în timpul serilor de vară, dar se consumă mai mult pentru activitățile recreative din fiecare seară.

„Potenţialul este semnificativ, iar dacă fiecare om din România ar participa la această iniţiativă ar putea fi economisiţi peste 1,16 milioane de kilowaţi oră. Ora Pământului transmite un semnal important referitor la problema risipei de energie şi cred că e bine să fim preocupaţi de acest aspect nu doar o oră pe an, ci tot timpul”,
Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România

Un comentariu: