vineri, 11 ianuarie 2019

A nins. Sâmbătă se deschide Pârtia de schi din Slănic Moldova



Sâmbătă, 12 ianuarie, se deschide Pârtia de schi Nemira, din Slănic Moldova. Ninsoarea din ultimele ore a format un strat suficient de zăpadă pentru a deschide sezonul de schi 2019. Pârtia a fost nefuncțională până acum în această iarnă, pentru că la Slănic nu a nins suficient.

Pe directorul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, Romil Botezatu, l-am găsit joi, 10 ianuarie, chiar pe pârtia din Slănic Moldova. „Am mizat pe ninsoarea din aceste zile – ne-a declarat domnul director. Speram să fie zăpadă de minim 10-15 centimetri și temperaturi scăzute pentru a pune în funcțiune și tunurile de zăpadă. Joi la prânz erau minus trei grade. Tunurile au fost pornite și în noaptea precedentă, iar stratul de zăpadă a ajuns la 5-15 cm, dar pe pârtie erau și zone dezgolite”.
S-a lucrat cu tunurile de zăpadă și în week-end-ul anterior, când temperaturile au permis folosirea lor. „Suntem pregătiți să realizăm în continuare zăpadă artificială, în măsura în care furnizorul local ne va asigura cantitatea de apă necesară funcționării tunurilor – au anunțat administratorii obiectivului. Administrația pârtiei urmărește însă permanent starea pârtiei și își dorește deschiderea ei, dar numai în condiții de siguranță pentru schiori”.
Pârtia este deschisă între orele 10,00 – 20,00.

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere