miercuri, 7 noiembrie 2018

Județul Bacău promovat la Târgul de Turism al României


Imagini de la ediția precedentă a Târgului de Turism
Consiliul Județean Bacău, prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), participă la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României. Evenimentul are loc la Romexpo, în București, în Pavilionul B2, pe 15.300 mp, în perioada 15-18 noiembrie.



Pe parcursul celor patru zile de târg, în standul băcăuan, nr. 43-44, pe 21 mp, vor fi prezentate ofertele turistice ale județului, cu informații despre bogatul său patrimoniu cultural, istoric și natural: pârtia de schi ,,Nemira” din Slănic-Moldova și traseele montane, turismul balnear și de agrement, turismul ecumenic, parcurile și ariile naturale din județ, meșteșugurile tradiționale și arta populară, precum și satul românesc cu valorile lui.

Vor fi prezentate broșuri bilingve (română-engleză), hărți turistice, pliante, proiecții de filme, calendare, albume, materiale care vor fi distribuite atât vizitatorilor, cât și agențiilor de turism. Tot aici vor mai putea fi urmărite îndeletnicirile meșterilor populari din comuna Palanca și vor putea fi degustate produse ecologice atestate, oferite de familia Mihaela și Ionela Paliștan din Ciugheș (Palanca), începând  cu celebrul păstrăv în hârzob de brad (după o rețetă atestată în anul 1920!), cârnați de păstrăv, zacuscă de păstrăv si sărmăluțe în foi de viță cu carne de păstrăv, până la dulcețuri și siropuri din fructe de pădure.

Sâmbătă, 17 noiembrie, între orele 13,00 și 14.00, pe scena pavilionului expozițional director adjunct la SPJPTCAS Bacău, Horia Olinic, va prezenta județul Bacău, după care va urma un program artistic susținut de Ansamblul folcloric ,,La Porțile Neamului” din Palanca (formație coordonată de Liliana Atomulese) și de Ansamblul folcloric ,,Păunașii”, din comuna Poduri (coordonator Alina-Ana Muncilă).

  

,,Sperăm să reușim promovarea județului Bacău prin etalarea frumuseților naturale pe care ținutul nostru le deține, a locurilor cu izvoare tămăduitoare și a lăcașurilor pentru suflet și spirit, prin obiceiurile și tradițiile nealterate de trecerea vremurilor. Și pentru că sezonul de iarnă se apropie cu pași repezi, vă invităm pe această cale să vizitați cea mai nouă și mai modernă investiție în turismul băcăuan: Pârtia de schi Nemira, un obiectiv care atrage, an de an, tot mai mulți turiști și iubitori ai sporturilor de iarnă.”
Romil Botezatu, directorul SPJPTCAS Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu