marți, 6 noiembrie 2018

Cererile de plată se depun exclusiv online la AFIR


Cererile de plată ale beneficiarilor de finanțare europeană nerambursabilă se primesc, din această săptămână, la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) doar prin intermediul noului modul on-line destinat autorizării plăților pentru proiectele de investiții finanțate prin PNDR 2020 (Programul Național de Dezvoltare Rurală 2020).

Într-o primă etapă, vor solicita rambursarea cheltuielilor prin depunerea online a documentelor necesare beneficiarii submăsurilor 6.2 (Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale), 6.4 (Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole), 7.2 (Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică), 7.6 (Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural) și 4.3 (Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice).

În etapa a doua, de la 1 decembrie 2018, vor putea depune cereri de plată online și beneficiarii celorlalte submăsuri de finanțare.

Până în acest moment, AFIR a efectuat plăți în valoare de 3,76 miliarde de euro către fermieri, procesatori, antreprenori și autorități publice locale, beneficiari ai PNDR 2020.

                   

S-a eliminat încă o etapă în care beneficiarii erau nevoiți să aducă personal documentele la sediile noastre din teritoriu. Mai mult, experții AFIR vor realiza evaluarea dosarelor de plată depuse online doar în sistemul informatic al Agenției. Dezvoltarea acestui nou modul al sistemului electronic este un pas firesc, având în vedere progresele făcute până acum în ceea ce privește depunerea cererilor de finanțare și semnătura electronică a documentelor depuse online pe portalul AFIR – www.afir.info.”
Andrei Seto, directorul Oficiului județean Bacău al AFIR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu