joi, 13 septembrie 2018

Spaniolii de la Acciona vor construi șoseaua Bacău-Paşcani


Segmentul de șosea de mare viteză Bacău – Pașcani (82 km) va fi construit de proiectantul spaniol Acciona Ingenieria. Compania spaniolă a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru această lucrare. Segmentul Bacău – Pașcani este al patrulea din viitoarea Autostradă A7 - Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău, Bacău-Pașcani. Tronsonul Focșani-Bacău va fi construit de compania Consistrans.
Valoarea estimată a contractelor pentru studiile de fezabilitate şi proiecte tehnice aferente acestei autostăzi este de circa 111 milioane de lei, dar numai pentru Bacău-Pașcani sunt prevăzute 27,67 de milioane de lei.
Durata contractelor este de 24 de luni, din care 14 luni pentru Studiul de Fezabilitate, 6 luni pentru Proiectul Tehnic și 4 luni pentru pregătirea documentaţiei de atribuire a contractului de execuţie de lucrări.
Acciona este un grup de companii spaniole dedicat dezvoltării și gestionării infrastructurii (construcții, apă, industriale și servicii) și a energiei regenerabile. Compania a fost fondată în 1997 și are sediul central în Madrid. Acciona are 30.000 de profesioniști și lucrează în 30 de țări de pe cinci continente. Până acum a construit mai mult de 1.700 km de drumuri și 600 de poduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu