luni, 3 septembrie 2018

Liber la finanțarea prin Schema de ajutor de stat 807/2014


  • informații pot fi solicitate și de la Administrația Județeană Bacău a Finanțelor Publice

Administrația Județeană Bacău a Finanțelor Publice
De luni, 10 septembrie, se pot depune cereri de finanțare prin schema de ajutor de stat 807/2014. Cererile de acord pentru finanțare, însoțite de documentele justificative, se transmit la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice, din Bd. Libertății nr. 16, sector 5, București, menționându-se pe plic: “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr. 807/2014”.

Biroul „Ajutor de stat, practici neloiale și prețuri reglementate” din Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bacău va fi punct de informare locală permanentă pentru toți operatorii economici care doresc să acceseze această schemă de ajutor de stat. Informații pot fi solicitate prin telefoanele 0234.510.015 sau 0745.653.027 la inspectorul Vasilică Filip ori prin e-mail vasilica.filip.bc@anaf.ro.
Bugetul alocat schemei în anul 2018 pentru emiterea de acorduri pentru finanțare cu plată în perioada 2019-2021 este de 614 milioane de lei.
Pot solicita ajutor de stat în baza acestei scheme atât întreprinderi nou-înființate, cât și întreprinderi în activitate.
Investițiile realizate de întreprinderi în cadrul schemei trebuie să aibă o valoare minimă totală, fără TVA, de 13,5 milioane de lei, respectiv echivalentul a aproximativ 3 milioane de euro și să genereze un efect multiplicator cuantificabil în economie prin antrenarea și a altor investiții conexe și dezvoltarea furnizorilor locali de produse și servicii.
Beneficiarul ajutorului de stat trebuie să asigure o contribuție financiară de cel puțin 25% din costurile eligibile, fie prin resurse proprii, fie prin finanțare externă, sub o formă care să nu facă obiectul niciunui alt ajutor public.

Un comentariu: