marți, 18 septembrie 2018

Elevii din Muncelu tot nu au început școala


  • promisiunea că situația le va fi rezolvată oficial încă nu este onorată

Elevii Școalii Gimnaziale „Învățător Spirache Florea” din satul Muncelu, comuna Glăvănești – ne-a informat primarul Gheorghe Tilibașa – tot nu pot începe cum se cuvine noul an școlar.
Școala a fost închisă din acest an printr-un ordin al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) pentru că are numai 24 de elevi, prea puțini conform nomenclatoarelor Ministerului Educației. ISJ a promis că va rezolva situația, după ce elevii și părinții acestora au refuzat categoric ca elevii să meargă la școală în satul Frumușelu, la cinci kilometri distanță. „Promisiunea – ne-a spus primarul Tilibașa – se pare că a fost doar o măsură de a se ocoli rezolvarea operativă a acestui caz. Ne-a făcut o astfel de promisiune chiar inspectorul școlar general, când acum o săptămână am fost la discuții cu conducerea Inspectoratului. Însă și astăzi elevii stau tot afară, în curtea școlii”.
Cei din Glăvănești și Muncelu spun că distanța până la școala din Frumușelu este mare, drumul nu este unul foarte bun, chiar dacă pentru deplasare au un microbuz școlar. În plus, de acum vine iarna, iar pe drumul spre Frumușelu se circulă foarte greu. Pe când școala din Muncelu este nouă, construită în 2008, și are toate dotările.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu