marți, 18 septembrie 2018

Acțiuni zilnice în Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Campania europeană în Onești

Ultimele cinci zile ale campaniei „Săptămâna Europeană a Mobilității” (16-22 septembrie) vor marca tot atâtea acțiuni organizate de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Bacău.

Astfel, mați, 18 septembrie, de la ora 11,00 ae loc „Masa Rotundă privind Săptămâna Europeană a Mobilității, în cadrul căreia se vor discuta aspecte legate de Politica de Parcări, poluarea aerului şi cea fonică din municipiul Bacău, transportul urban multimodal din perspectiva Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. Ziua de marți va fi dedicată multimodalității, sub genericul „Combină şi deplasează-te”, când în Bacău transportul cu autobuzele societății Transport Public va fi gratuit.
Pe 20 septembrie, sub genericul „Să ne imaginăm vehiculele viitorului”, va avea loc concursul „Cel mai trăznit mijloc de deplasare fără motor”, cu participarea elevilor claselor gimnaziale din școlile partenere. Pe 21 septembrie vor fi organizate concursul de desen și expoziția „Eco-Transport”, cu participarea elevilor claselor primare din școlile partenere.
De asemenea, pe 22 septembrie, sub genericul „În oraş fără maşină!” (In town without my car) va fi restricționat accesul autoturismelor în zona centrală a orașului Bacău, unde se vor desfășura un semi-maraton, crosuri i curse. Pe parcursul zilei vor fi efectuate măsurători ale nivelului de zgomot de către laboratorul APM Bacău. În încheierea evenimentului, începând cu ora 16,00 băcăuanii sunt invitați la o promenadă, în zona centrală.
Pe 16 și 17 septembrie au avut loc și alte acțiuni ale campaniei, un tur ciclist și acțiuni de mediatizare şi informare a cetăţenilor din municipiul Bacău prin distribuire de materiale educative în vecinătatea şcolilor, spaţiilor publice, conducătorilor în trafic şi la Pavilionul Mobilităţii din zona centrală.
În perioada 16 – 22 septembrie se desfăşoa a 17-a ediţie a „Săptămânii Europene a Mobilităţii” (European Mobility Week), sub deviza „Combină şi deplasează-te. (Mix and move!)”. Scopul acestei campanii este promovarea utilizării şi combinării diferitelor mijloace şi metode alternative de deplasare, care să ducă la o schimbare la nivel comportamental în comunităţile urbane.
La această campanie participă și primăriile Bacău, Buhuşi, Comăneşti, Moineşti şi Oneşti, Inspectoratul Judeţean de Poliţie și Inspectoratul Şcolar al Judeţului.

“Campania va avea succes când rezultatele se vor oglindi în starea de sănătate a populaţiei şi în promovarea unui sistem de transport durabil şi eficient prevenind poluarea mediului în care trăim”.
Petică Ilieș, diectorul executiv al APM Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu