joi, 30 august 2018

Începe Festivalul Plăcintelor 2018 de la Hârja


Curtea Așezământului Social-Filantropic „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja-Oituz va fi, duminică, 2 septembrie, foarte animată, pentru că acolo va avea loc cea de a 14-a ediție a Festivalului Plăcintelor. Manifestarea este organizată de Filiala Bacău a Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC).
La festival – am aflat de la președinta ANTREC Bacău, Beatrix (Betty) Grigoraș - sunt anunțați mai mulți concurenți decât anul trecut. Ei vin din județele Alba, Satu Mare, Maramureș, Vrancea, Botoșani, Neamț și Bacău. De asemenea, la festival vor fi prezenți și dr. Maria Stoian, președinta de onoare a Asociației ANTREC, și ziariști de la revista „România Pitorească”.
Manifestarea este organizată în parteneriat cu Primăria Oituz și cu Parohia ortodoxă din localitate, care se îngrijește și de Așezământul Social-Filantropic.
Festivalul începe la ora 12,00 cu prezentarea concurenților și susținerea discursurile oficialilor, iar de la ora 13,00 se dă start degustării și prezentării preparatelor culinare, plăcintelor tradiționale și preparatelor ecologice. De la ora 15,00, pe scena festivalului vor urca formații artistice populare, iar de la ora 17,00 începe jurizarea produselor culinare prezentate, dar și a unor obiecte tradiționale confecționate de expozanți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu