joi, 2 august 2018

Încep manifestările „Zilele orașului Comănești”


Orașul Comănești va fi timp de trei zile, 3-5 august, în sărbătoare. Manifestările sub genericul „Zilele orașului Comănești”, dublate de Festivalul tradițional al meșteșugarilor, debutează vineri, 3 august, cu ediția a XII-a întrecerii șahiștilor „Turneul Comănești”, la Școala „Ciprian Porumbescu”, și cu turneul de tenis de câmp „Kids summer cup 2018” și „Old boys double 2018”, ambele de la ora 10,00. De la ora 10,30 va începe un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial înhumați în Cimitirul Internațional din Cartierul Zăvoi, iar de la ora 17,00 la Muzeul „Dimitrie Ghika” vor fi acordate titluri „Model de viață” familiilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie.
Ziua de sâmbătă, 4 august, va fi dedicată, de la ora 9,00, Simpozionului științific internațional „Dimitrie Ghika – in memoriam”, ediția a VIII-a, la muzeul care poartă numele marelui înaintaș și unde sunt invitați academicieni și personalități ale lumii culturale. Tot sâmbătă, de la ora 10,00 se dispută „Trofeul Comănești” la tenis de masă, în centrul de agrement Trotuș-Ionuț Iftimoaie.
În toate cele trei zile, 3-5 august, în zona de agrement Galion, de la ora 15,00 vor da spectacole nume cunoscute ale showbizz-ului românesc – Marius Moga, Connect-R, Elena Gheorghe, Taraful Lăutarii și maestrul Nicolae Borgros, Ion Paladi, Lorenna, Bambi, Jull, Laura Haidău, Ștefan Enășel Romașcanu, Marius Spoeală, Ansamblul Gospodarii de pe Valea Asăului, Ansamblul Cununa Muntelui și alții.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu