joi, 19 iulie 2018

Gazele naturale se scumpesc cu 5,83% de la 1 august


Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat o ajustare în medie cu 5,83% a preţului la gazele naturale pentru clienţii finali casnici, începând cu 1 august.
Comitetul ANRE motivează că a luat în discuție solicitările furnizorilor de gaze naturale cu privire la ajustarea prețurilor și a ajuns la concluzia că solicitările vin pentru că începând cu 1 aprilie 2017 preţul de achiziție a gazelor naturale din producţia internă s-a liberalizat, iar producătorii au libertatea să vândă gazele naturale la un preț care nu mai este reglementat. 
În prezent, gazele naturale de proveniență internă se vând pe piața concurențială, inclusiv pentru clienții casnici, preţul de achiziție al acestora fiind stabilit în mod liber, pe baza cererii și a ofertei.
Miercuri, 1 iulie, însă, Ministerul Finanțelor Publice a hotărât că se impune adoptarea unui act normativ care să plafoneze prețul gazelor naturale din producția internă, iar prețul să fie de 55 de lei/MWh. Actul normativ va fi analizat în Guvern.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu