vineri, 27 iulie 2018

Au început manevre de deversare pe Siret


Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret a început, în această perioadă de timp, manevre de evacuare prin deversare din lacurile de acumulare de pe teritoriul bazinului hidrografic Siret.

Operațiunea – ne-a informat directorul tehnic, ing. Irina Lucavețchi – este impusă de situația hidrometeorologică actuală și de prognoza meteo pentru următoarele zile, iar scopul acestor manevre este pregătirea pentru preluarea debitelor suplimentare și tranzitarea undelor de viitură.
„În consecință – a precizat Irina Lucavețchi -, rugăm populația să evite activitățile pe malurile și în albiile cursurilor de apă (adăpatul animalelor, pescuitul, picnicuri, plimbări cu barca și alte activități recreative), pentru a nu-și pune viața în pericol. De asemenea, atragem atenția să se urmărească semnalele sonore și de avertizare de la baraje și să se informeze asupra situației de la Sistemele de Gospodărire a Apelor sau Inspectoratele pentru Situații de Urgență. În funcţie de evoluţia fenomenelor, vom reveni cu informații”.
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis Cod galben până luni, 30 iulie, ora 24,00 inclusiv, pe râurile și bazinele hidrografice Bistrița, Trotuș, Bârlad și Siret, care afectează și județul Bacău. De asemenea, a fos emis Cod portocaliu și pentru râurile și bazinele Bistriței, Bârladului, Trotușului și Siretului până luni, 30 iulie, ora 12,00.
Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 29.07, ora 18,00 – 30.07, ora 10,00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu