marți, 26 iunie 2018

După Bacău, Consiliul Mondial Român Moldova se reunește la Iași


Trei dintre inițiatorii proiectului CMR Moldova în Bacău:
Iulian Mititelu, Dezideriu Dudaș, Corneliu Irimia

Consiliul Mondial Român (CMR), organizație non-guvernamentală a diasporei românești, înființată în Statele Unite, care a început în luna mai în Bacău o campanie de înființare a unei filiale și în zona Moldova, va organiza miercuri, 27 iunie, o astfel de reuniune și în Iași. Inițiatorii proiectului sunt foști absolvenți ai Colegiului Ferdinand I (fostul Liceu Bacovia) din Bacău, pe care viața i-a dus prin toată țara ori prin toată lumea sau care trăiesc și muncesc tot în Bacău.

Reuniunea de la Iași este programată de la ora 17,00 la Muzeul Unirii. „Simbolul nostu este UNIRE – spune Dezideriu Odet Dudaș, directorul executiv CMR România și președintele Asociației Strategia Dezvoltării României-Regiunea Dobrogea -, dar fără participarea elitelor ar fi doar o continuare a unui mesaj public instrumentat artificial, fără vreo finalitate practică. «Boierii Iașiului» și Mihail Kogălniceanu poate ne vor da detenta finală spre a putea transmite în spațiul public mesajul conștientizării necesității implicării oamenilor de valoare, capacități la comandamentele moderne ale funcționării societății”.   
Invitația la reuniunea de la Iași a fost trimisă filialelor din Moldova ale Asociației Generale a Inginerilor din România, camerelor de comerț din județele Moldovei, universităților din Moldova, Asociației ALUMNI a Absolvenților Colegiului Ferdinand din Bacău și unui mare număr de persoane.
Inițiatorii proiectului CMR spun că în România nu există nici după aproape 28 de ani de la schimbarea regimului social-politic și economic condiții pentru dezvoltarea normală a societății. De aceea, țintesc o coagulare reală a inițiativelor și capabilităților celor care pot veni cu soluții în acest sens.
Consiliul Mondial Român s-a înființat în 2001, iar sub numele „The World Romanian Council” în 2017 a fost înscris în Registrul organizațiilor statului federal Georgia (SUA).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu