marți, 26 iunie 2018

Cum s-a născut numele companiei Dedeman


Directorul de marketing al companiei Dedeman, Cătălin Ivan, a ridicat semioficial vălul asupra modului în care fondatorii acesteia i-au ales numele. Pecizarea a fost făcută la recenta conferință „Branduri Românești” organizată de Ziarul Financiar  la Iași.
Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman – a spus Cătălin Ivan – au ajuns la Oficiul Registrului Comerțului pentru a înființa compania Dedeman în 1992. Aveau, evident, un nume pentru noua societate, dar era deja rezervat. Astfel, au compus imediat o nouă denumire, folosind inițialele unor nume din familie: primul D de la Dragoș, al doilea D de la Denise, soția lui, M de la numele mamei soției și A de la Adrian.
La inaugurarea celui de al doilea complex comercial Dedeman din Bacău, în 2016, Dagoș Pavăl ne confima personal aceeași variantă la alegerea denumirii companiei pe care o conduce în calitate de președinte.
Dedeman este acum cea mai mare companie antreprenorială din România și a avut afaceri de 6,33 de miliade de lei în 2017, în creștere cu 20% față de anul anterior. Și valoarea profitului s-a majorat cu circa 25% anul trecut și a ajuns la 889 de milioane de lei – confom datelor de la Ministerul Finanțe Publice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu