joi, 7 iunie 2018

Concert live la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Bacău


Seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Bacău s-au bucurat, miercuri, 6 iunie, de compoziţiile celebre interpretate live în cadrul micului turneu organizat de E.ON România și Fundaţia internaţională Resonnance chiar la ei acasă.

Creaţiile lui Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Felix Mendelssohn-Bartoldi, Frederic Chopin, Edvard Grieg au prins viaţă datorită talentaților elevi ai fundației: Carina Tănase Ene, Paul Alexandru Ilie şi Petru Burcea, alături de Lavinia Dragoș, director Resonnance România. Aceşti copii sunt sprijiniţi de-a lungul anilor de studiu de celebra pianistă Elizabeth Sombart, fondatoarea și președinta Fundației Resonnance Elveția.
Căminul din Bacău a fost, anul trecut, unul dintre beneficiarii campaniei „Dăruieşte Lumină” derulată de E.ON Energie România. Rezultatul campaniei a fost donarea a 200.000 kWh, sub formă de reducere la facturile de energie şi gaze naturale, către 14 instituţii sociale şi de învăţământ din 12 judeţe.
Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu peste 12 milioane de euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 300.000.
Compania continuă și în 2018 să se implice în viața comunităților din zonele în care este prezentă.
Resonnance România este o asociație culturală și umanitară înființată în mai 2013, filială a Fundației Resonnance din Elveția, a cărei președintă este Elizabeth Sombart. Misiunea Resonnance România este de a duce muzica în locuri în care ea nu ajunge și de a descoperi, forma, susține și promova tinerii pianiști supradotați, vulnerabili din punct de vedere social, dar capabili să devină mari soliști.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu