vineri, 4 mai 2018

Consiliul Mondial Român vrea o filială în Moldova


Membri ai CMR din SUA

Consiliul Mondial Român (CMR), organizație non-guvernamentală a diasporei românești, își propune constituirea, sâmbătă, 5 mai, a unei filiale și în Bacău - CMR Consiliul Mondial Român Moldova. Reuniunea – ne-a informat Dezideriu Dudaș, director interimar al CMR România – va avea loc în sala Studio (str. Oituz nr. 17), de la ora 10,00.

Acțiunea – a precizat Dezideriu Dudaș - vizează reprezentarea Regiunii Moldova la lucrările Congresului Mondial Român din 12-13 mai de la Palatul Parlamentului. Recent, o filială a fost constituită și la Constanța. „În cadrul inițiativei, pe regiuni – a precizat directorul interimar -, se va perfecta și susține un Protocol de colaborare între instituții publice și private pentru implementarea deciziilor care se vor lua pentru relaționarea politicilor publice cu necesitățile reale ale societății. Varianta cadru a Protocolului de colaborare vizează cel puțin o instituție bancară, pentru relaționarea profesională a fluxurilor tehnice și economice dintre agenții economici și posibilitățile de dezvoltare prin accesare de fonduri structurale UE”.

S-a mai precizat că personalitatea vector a manifestării va fi profesorul de matematică Ștefan Antohe, iar organizatori vor fi absolvenți ai Colegiului Național Ferdinand I (fostul Liceu Bacovia. De asemenea, va fi desemnat ca membru de onoare al CMR Moldova medicul gastroentorolog Carol Stanciu (Iași), primul medic din România membru de onoare al Academiei Române.
Consiliul Mondial Român s-a înființat sub numele „The World Romanian Council” și a fost înscrisă în 2017 în Registrul organizațiilor statului federal Georgia (SUA). Fondator și președinte al organizației este Mircea Popescu (72 de ani), pensionar din județul Constanța, rezident în Statele Unite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu