miercuri, 18 aprilie 2018

Campanie de împădurire marca Lions Clubs la Mănăstirea Cașin


Comuna Mănăstirea Cașin a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, locul de întâlnire pentru membrii Lions Club Sf. Gheorghe Bacău care, împreună cu elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale din comună și cu alți invitați, circa 100 de persoane în total, au plantat o suprafeță de pădure într-o pădure care aparține comunității. Alături de membrii clubului, de elevi și de profesori au fost și reprezentanți au unor autorități locale și județene, între care primarul comunei Mănăstirea Cașin, Gabriel Apreotesei, dar și protopopul de Onești Ioan Bârgăoanu și preoți de la bisericile din zonă.
Acțiunea a început, însă, și în acest an la Mănăsirea Cașin cu o donație de cărți pentru biblioteca școlii gimnazile din comună, făcută de membrii Lions Club Sf. Gheorghe.
„Deși nu a avut amploarea altor acțiuni similare din anii precedenți – ne-a declarat Răzvan Șendrea, membru al clubului băcăuan și președinte zonal al mișcării lionistice din Moldova -, impactul a fost cu atât mai puternic cu cât la Mănăstirea Cașin au venit foarte mulți prieteni și chiar viitori membri ai clubului însoțiți de copiii lor. Cei din urmă au manifestat un entuziasm care ne motivează și mai mult pentru organizarea și în viitor a unor astfel de activități”.
Pe unele terenuri din comună au fost făcute, în anii precedenți, tăieri de pădure definitive. „Noi – spunea Gabriel Apreotesei -am preluat de la stat aproape 2.100 de hectare de pădure, pe un teren care a aparținut comunei din anul 1928, și suntem interesați să ne conservăm potențialul forestier, pentru că acesta reprezintă o sursă de venituri certă inclusiv pentru viitorul copiilor noștri”.