vineri, 23 martie 2018

Ouă de Paști încondeiate la Ghimeș-Făget au ajuns pe masa Papei


A treia ediție a Expoziției-concurs de ouă încondeiate care va avea loc la Ghimeș-Făget pe 25 martie a fost prefațată de un eveniment demn de analele istorice ale comunității din vestul județului Bacău. Ouă de Paști încondeiate au ajuns deja pe masa Papei Francisc.
Inițiatorul festivalului de încondeiat ouă din Ghimeș, omul de afaceri Petru Pal, a ajuns la Vatican joi, 22 martie, împreună cu
prieten preot franciscan din Ungaria. Petru Pal i-a dus Suveranului Pontif două coșuri de produse tradiționale din zona Ghimeș, care se găsesc și în magazinul Degustarium din comuna de munte băcăuană pe care îl administrează, dar și o mulțime de ouă încondeiate și două superbe statuete cioplite din lemn care îl înfățișează pe Sf. Iosif cu pruncul Iisus în brațe – ne-a informat Damian Pal, de asemenea organizator al Expoziție concurs de duminică și al atelierelor de încondeiat ouă.
Încondeiatul ouălor cu motive tradiționale locale în preajma Sărbătorilor Pascale reprezintă un obicei din strămoși, care s-a răspândit printre copiii, femeile și bunicuțele de pe Valea Ghimeșului.
Vom reveni cu amănunte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu