vineri, 2 martie 2018

Moinești: primul centru filantropic într-o biserică a pompierilor



Douăzeci de copii din Moinești din familii cu o situație materială mai grea au beneficiat, în Duminica Ortodoxiei (25 februarie), de prima acțiune a programului socio-educațional „Liturghie și filantropie”, organizat la Biserica „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt" din incinta Detașamentului de Pompieri din oraș.

„Liturghie și filantropie” este primul program filantropic de acest gen aplicat într-o biserică militară a Ministerului Afacerilor Interne. „Acțiunea – ne-a informat col. (r) Vasile Ilie, unul din ctitorii bisericii - are loc cu binecuvântarea Înatpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, iar cei 20 de copii au participat la Sfânta Liturghie, iar apoi au primit o masă caldă cu sprijinul firmei de catering Davis din oraș. În Biserica Pompierilor Militari din Moinești în fiecare duminică 20 de copiii din familii nevoiașe vor primi masa de prânz, cățti sfinte și iconițe”.
Prin programul „Liturghie și filantropie”, 20 de copii vor primi în fiecare duminică o masă caldă la biserica pompierilor moineșteni. Copii – a precizat Vasile Ilie - participă întâi la slujba Sfintei Liturghii și se împărtășesc cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos. După ce stau la masă, copiii participă la o cateheză cu tematică duhovnicească. „În cadrul acestor întâlniri vom căuta ca micuții să deprindă noțiunile de morală creștină. De asemenea, vom explica Sfintele Taine și vom face referire la cultivarea virtuților creștine" – a spus părintele Cristinel Teșu, preot capelan la Biserica „Sfântul Ștefan".
Programul „Liturghie și filantropie”, coordonat de părintele Cristinel Teșu, este susținut și de preoteasa Liliana Teșu, de profesoara de religie Iuliana Cozma, de profesorul de religie Eugen Cozma, precum și de alți voluntari din Moinești.

„Mulțumim părintelui Costel Mareș, protopop de Moinești, pentru ajutorul oferit și pentru aprobarea acestei activități social-filantropice, autorităților locale din Moinești și tuturor voluntarilor. Bucuria cea mai mare s-a văzut pe chipurile blânde și vesele al copiilor beneficiari ai acestui program. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să ne ajute să putem îndeplini un timp cât mai îndelungat ceea ce ne-am propus."
Cristinel Teșu, preot misionar de caritate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu