duminică, 31 decembrie 2017

Se schimbă banii



  • apar bancnote și monede cu noua stemă a țării

De la 1 ianuarie 2018, Banca Națională a României va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării. Coroana pe capul acvilei de aur din stema României va reveni în însemnele oficiale.
Bancnotele vor avea înscrisă pe avers data ,,1 ianuarie 2018”, iar toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație.
Bancnotele și monedele vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare și vor circula în paralel cu cele existente în prezent.
La 1 iulie 2005 moneda națională a României a fost denominată și au apărut actualele bancnote și monede. În 2006 a apărut bancnota de 200 de lei, iar în 2008 bancnota de 10 lei a fost reproiectată. Dar din 2010 au fost emise monede de 50 de bani cu caracter comemorativ, dedicate lui Aurel Vlaicu, Mircea cel Bătrân, Neagoe Basarab, Vladislav I Vlaicu și Iancu de Hunedoara, împlinirii a zece ani de la denominare și, de asemenea, a zece ani de la aderarea Româniri la UE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu