vineri, 24 noiembrie 2017

MOL România finanțează un proiect al Asociației Lumina



Proiectul „Copiii și emoțiile colorate” propus de Asociația Lumina, din Bacău, se numără printre cele 22 de proiecte înscrise la finanțare, în perioada decembrie 2017 – august 2018, de compania MOL România și de Fundația Pentru Comunitate la cea de a noua ediție a „Programului MOL pentru sănătatea copiilor”.
Scopul proiectului din Bacău îl constituie creșterea calității vieții și diminuarea suferinței emoționale a pacienților diagnosticați cu o boală incurabilă care beneficiază de serviciii de îngrijire paliativă în cadrul Hospice-ului Lumina.
În concursul pentru obținerea finanțării 91 de organizații non-profit au înscris 900 de proiecte, iar proiectele câștigătoare vor ajuta, în total, 800 de copii și tineri cu nevoi speciale. Din județul Bacău au fost înscrise trei proiecte.
Fondurile alocate de MOL România pentru această ediție a Programului sunt de 400.000 de lei. Dintre cele 22 ONG-uri câștigătoare, 11 vor obține finanțare pentru prima dată, în timp ce restul de 11 s-au mai numărat printre beneficiari în ediții anterioare ale Programului.
Programul a fost lansat în 2009 este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu