vineri, 6 octombrie 2017

Holzindustrie Schweighofer extinde programul de burse universitareCompania Holzindustrie Schweighofer (HS), cel mai mare investitor greenfield din industria de prelucrare a lemnului din România și partener al instituțiilor de învățământ, care deține și întreprinderea HS Baco din Comănești, va acorda în acest an universitar 24 de burse lunare studenților cu rezultate remarcabile în domeniul silviculturii și ingineriei lemnului. Fiecare bursă are o valoare totală de 8.000 de lei pentru întregul an universitar.
Bursele HS sunt repartizate în mod egal la:
·         Facultatea de Silvicultură - Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava (6 burse);
·         Facultatea de Ingineria Lemnului - Universitatea ,,Transilvania” din Brașov (6 burse);
·         Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere - Universitatea ,,Transilvania” din Brașov (6 burse);
·         Facultatea de Horticultură, Secția Silvicultură - Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.
Câștigătorii burselor sunt desemnați de reprezentanții facultăților în urma unor concursuri ce cuprind probe teoretice și practice organizate de către universitățile partenere. Anunțurile despre program, metodologie și bibliografie se regăsesc la secretariatele facultăților.

,,Viitorii profesioniști în industria lemnului au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru cercetare și inovare, dar și de recunoaștere a cunoștințelor acumulate. Programul de burse derulat de compania noastră până acum a arătat rezultate remarcabile. Unii dintre foștii bursieri Schweighofer au continuat cariera în domeniul cercetării, iar alții sunt deja angajați la companii de renume. Tocmai de aceea, Holzindustrie Schweighofer a extins  programul de burse pentru studenți. Dacă până acum am fost alături de studenții din Suceava și Brașov, anul acesta vom acorda burse și studenților de la  Facultatea de Horticultură, Secția Silvicultură a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.”
Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România

Grupul Schweighofer își are rădăcinile într-o companie tradițională austriacă de familie cu peste 400 de ani de experiență în prelucrarea lemnului. În prezent, Grupul este activ în primul rând în industria prelucrării lemnului, dar și în gestionarea pădurilor, producția de bioenergie și imobiliare. Divizia industrială a grupului Schweighofer operează trei fabrici de cherestea și două fabrici de panouri din lemn masiv în România și o fabrică în Germania. Grupul are un rol important în industria europeană de prelucrare a lemnului, în care lucrează cu aproximativ 3.500 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produse în peste 70 de țări din întreaga lume.