marți, 25 iulie 2017

Emisiunea filatelică „Bun venit în România!” apare și în Bacău



Magazinul Romfilatelia din Bacău pune în vânzare, miercuri, 26 iulie, emisiunea de mărci poștale „Bun venit în România!”, alcătuită din șase valori nominale, reunite și în bloc de șase timbre nedantelate.

Timbrul cu valoarea nominală de 2,50 de lei dezvăluie un peisaj de natură din Delta Dunării și Egreta mică (Egretta garzetta). Pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 de lei este înfățişat Turnul cu Ceas din orașul Sighișoara, cel mai mare dintre cele nouă turnuri de apărare ale cetății care s-au păstrat până în prezent din totalul inițial de 14 turnuri. Lângă imaginea turnului de pe acest timbru este ilustrat un exemplu de ceramică săsească
Cascada Bigăr din județul Caraș-Severin este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 3,50 de lei. Frumusețea zonei este reprezentată și de maiestuosul cerb carpatin.  
Timbrul cu valoarea nominală de 4 lei prezintă Mănăstirea Voroneț, dar alăturată mănăstirii găsim ilustrată o ie moldovenească, exemplar cu model specific zonei Suceava.
Timbrul cu valoarea nominală de 4,50 de lei înfățișează Mocănița și splendidul decor natural prin care aceasta își face drumul, iar una dintre păsările ușor de recunoscut într-o imagine este ciocănitoarea mijlocie, „doctorul pădurilor”.
Meșteșugul ceramicii de Horezu, înscris în 2012 de UNESCO pe Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității, apare pe timbrul cu valoarea nominală de 15 lei, iar alături este reprezentată o scoarță populară al cărei colorit și model decorativ este specific zonei Olteniei.
Cele șase mărci poștale ale emisiunii sunt completate de un set de șase maxime și un set de două plicuri „prima zi”, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoală de cinci timbre și o vinietă și blocul de șase timbre nedantelate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu