marți, 2 mai 2017

Carpatica a devenit Patria Bank



  • băncile cu aceste nume au fuzionat


Sucursala Bacău a Băncii Carpatica
Băncile comerciale Carpatica și Patria Bank, care au sucursale și în Bacău, au confirmat fuziunea, care a devenit realitate de la 1 mai. Banca re­zultată va opera sub numele Patria Bank şi va ră­mâ­ne listată la Bursa de Valori București, acțiunile Băncii Carpatica urmând să fie redenumite.
Fuziunea presupune o serie de procese complexe care vor avea loc până pe 2 mai și vor determina întreruperi temporare în furnizarea anumitor servicii. Clienții Carpatica vor putea folosi, însă, cardurile actuale, dar serviciul internet banking nu va fi disponibil până pe 2 mai, ora 9,00. La noua bancă, vor putea fi folosite noile carduri distribuite în lunile decembrie și ianuarie  din 2 mai, ora 8,00. Platforma de carduri nu va fi disponibilă pînă pe 2 mai, ora 8,00, Din 2 mai, ora 9,00, clienții pot folosi noua platformă de internet banking prin contactarea prealabilă a Departamentului relații clienți pentru primirea tuturor detaliilor privind autentificarea în aplicație. Noile conturi IBAN, comunicate clienților încă din luna noiembrie, vor intra în vigoare, vechile conturi fiind automat închise.
Bancomatele de la sediile sucursalelor celor două bănci nu vor fi afectate de procesul de integrare. Totodată, de la 1 mai au intrat în vigoare noile Condiţii Generale Bancare aplicabile tuturor clienţilor băncilor fuzionate.
Noua bancă va fi prezentă în 73 de orașe, prin 111 sucursale, cu peste 240.000 de clienți și 3,816 miliarde de lei în active.
Grupul Patria Bank este deținut de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund, un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții, Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Banca Comercială Carpatica, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management și SAI Intercapital Invest.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu