miercuri, 30 noiembrie 2016

Rețete pentru pici, de la bunicuțe și mămici



La Grădinița nr. 26 Bacău, din structura Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, a fost lansată cartea educațională „Rețete pentru pici de la bunicuțe și mămici”, scrisă de profesoarele Iustina Boambă și Linica Tapalagă. Lucrarea conține rețete tradiționale românești realizate de preșcolari și de familiile acestora și își propune să promoveze consumul responsabil de alimente sănătoase.
Acțiunea – ne-a informat Iustina Boambă - se înscrie în proiectul internațional „Mănâncă responsabil!”, finanțat de Uniunea Europeană, care se derulează în nouă state europene: Bulgaria, Republica Cehia, Croația, Letonia, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia și România. În țara noastră, proiectul se derulează în cincizeci de unitați de învățământ.
La acțiunea din Bacău au participat părinții preșcolarilor, directori și profesori ai Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, împreună cu elevii pe care îi coordonează, dar și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului și ai  Direcției de Sănătate Publică Bacău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu