luni, 18 iulie 2016

Primul Zece olimpic al gimnasticii românești omagiat în filatelie



La 40 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii, obținut de Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal (18 iulie 1976), Romfilatelia a lansat luni, 18 iulie, o emisiune specială de mărci poștale intitulată „Primul 10 olimpic al gimnasticii, Nadia Comăneci”. Emisiunea este disponibilă și în magazinul Romfilatelia din Bacău.
Pe manșeta ilustrată a coliței dantelate este figurat, pe fundal, cuvântul zece”  în cele șase limbi oficiale ale ONU – engleză, franceză, spaniolă, rusă, arabă și chineză. Imaginea gimnastei de 14 ani din Onești este adusă în prezent prin imaginea actuală a campioanei.
Cele două colițe sunt lansate într-un tiraj simbolic, 2016 exemplare, sugerând marcarea în acest an a celor 40 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii. Colițele sunt tipărite pe două tipuri de hârtie specială (Tullis Russell, Anglia), care prezintă elemente de siguranță vizibile cu ochiul liber și, respectiv, vizibile doar în lumină ultravioletă.
Emisiunea este completată de un plic „prima zi”, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de cinci timbre plus o vinietă (două modele), colița dantelată și colița nedantelată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu