joi, 14 iulie 2016

Aerostar premiată la cel mai important târg aeronautic mondial



De la stânga la dreapta: Rob Stoen, Grigore Filip
și Kevin Cummings - CEO al GKN Aerospace
Compania Aerostar Bacău a fost premiată miercuri, 13 iulie, ca ,,Cel mai bun subfurnizor al anului" de al doilea cel mai important producător mondial pentru industria aeronautică, GKN Aerospace. Evenimentul a avut loc la Farnborough International Airshow, cel mai mare târg internațional pentru produse din această industrie, organizat anual la Londra.

„Acest premiu – a spus președintele Aerostar, Grigore Filip – confirmă poziția câștigată de compania noastră în lanțurile globale de furnizare din domeniul aeronautic. Aerostar este unul dintre furnizorii semnificativi de piese și componente de aerostructuri și ansambluri de aviație, cu un volum anual de milioane de repre sau cu o pondere majoritară a ansamblurilor din programe de anvergură globală, de volum, pe termen mediu și lung”.
Rob Soen, vicepreședintele GKN Aerospace, consideră că Aerostar a avut o evoluție remarcabilă și a demonstrat un sprijin consecvent excepțional. „Echipa Aerostar – a declart Rob Soen -a demonstrat un sprijin consistent și excepțional pentru afacerea noastră. Ei au recunoscut necesitatea de a lucra îndeaproape cu noi și, ca urmare a acestui parteneriat, performanța în toate aspectele legate de munca lor a fost remarcabilă.”
Aerostar a realizat, în ulitmii 30 de ani, avioanele ușoare și de antrenament YAK-52, din care s-au livrat până acum mai bine de 2.000 de aparate,  modernizarea avionului de vânătoare MiG 21, transformat în modernul MiGLancer, care are compatibilitate NATO. În ultimii ani, însă, Aerostar este producător pentru aviația civilă, furnizor de componente, aerostructuri și ansambluri pentru industria de aviație globală, dar și furnizor de servicii de mentenanță pentru avioane civile mari. Gbrigore Filip a apreciat că intrarea Aerostar în elita producțtorilor din aviația mondială are la bază „calitatea fără cusur a produselor, livrarea cu precizie a acestora la termenele prevăzute în contracte, precum și situația economico-financiară a firmei, analizându-se cu mare atenție în special gradul de solvabilitate, lichiditățile disponibile".
Aerostar este una dintre cele mai importante întreprinderi din județul Bacău și una dintre cele mai mari unități de producție aeronauticț din România, cu un capital de aproape 49 de milioane de lei și aproape 2.000 de salariați. În primul trimestru al anului a ajuns la vânzări de peste 81 de milioane de lei, din care vânzări la export de aproape 75 de milioane de lei.

,,Este un succes onorant și care atestă preocupările manageriale din ultimii 20 de ani de integrare a Aerostar în industria globalizată de aviație. Această orientare prospectivă, însoțită permanent de retehnologizare și pregătire profesională, adaptate la noile cerințe mondiale, au condus la obținerea de certificări în domeniu, care au deschis larg poarta către investitori și producători de notorietate în lume."
Grigore Filip, președinte director general al Aerostar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu