joi, 5 mai 2016

Încă o amânare în procesul Rafo – ANAF în problema sechestrului



Mai bine de jumătate dintre salariații Rafo
au fost trimisi acasă

Instanța Judecătoriei Onești a hotărât, miercuri, 4 mai, în procesul deschis de societatea Rafo pentru a contesta hotărârea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) de a aplica sechestru asigurător pe activele rafinăriei, amânarea dezbaterii cauzei pentru 25 mai. Amânarea a fost solicitată de reprezentantul ANAF, care a motivat că cererea de a se comunica instanței copia certificată a dosarului de executare a sechestrului presupune mai multe zile.
Între timp, acționarul majoritar al rafinăriei, compania Petrochemical Holding, nu a ajuns la nicio înțelegere pentru a se găsi soluții în situația în care se află Rafo Onești, motiv pentru care a transmis administrației să depună documentația în instanța de judecată pentru procedura de intrarare în faliment. Motivația pentru o astfel de decizie este în continuare aceeași, adică măsura luată de ANAF de a pune sechestru asigurător pe activele Rafo.
Dintre cei 350 de salariați ai societății, 140 sunt acum în continuare în fabrică, la lucru, dar ceilalți au fost trimiși acasă, însă vor primi toate drepturile pe care le au ca angajați ai rafinăriei. „S-a mers – a opinat liderul sindicatului Rafinorul, Ion Marian - pe principiul «decât să stai degeaba în fabrică, mai bine stai degeaba acasă».” Acest lucru a fost hotărât să fie aplicat până pe 16 mai. Între timp, rafinăria a achitat drepturile salariale pe luna februarie și o parte a celor din luna martie. „Noi – a mai precizat Ion Marian – suntem tot în așteptare. Însă nu mai sperăm la nimic bun. Din 2014, acționarul majoritar a luat numai hotărâri defavorabile, de dizolvare a societății, de tăiere a instalațiilor și valorificarea lor la fier vechi, iar acum se cere procedura de intrare în faliment. De acum încolo vor hotărî sorta întreprinderii instanța de judecată și lichidatorul judiciar. La câte s-au întâmplat în ultimii ani, ar însemna să te încurajezi de unul singur.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu