joi, 17 decembrie 2015

Sărbătorile de iarnă grăbesc declararea creanțelor fiscale



  • termenul limită este 21 decembrie, față de 25 decembrie

Trezoreria statului, Bacău
Creanțele fiscale pentru care scadența și termenul de declarare este 25 decembrie 2015 sunt acum scadente și se declară până la data de 21 decembrie 2015. Administrația Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a emis, în acest sens, informează că măsura a fost luată în conformitate cu prevederile art.111^1 din Ordonanța Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, privind Codul de procedură fiscală.
Aceste prevederi se aplică pentru obligațiile fiscale aferente lunii noiembrie 2015 pentru care termenul de declarare și plată devine data de 21 decembrie 2015.
În vederea evitării aglomerației la ghișeele organelor fiscale în puținele zile premergătoare scadenței la plata și declararea obligețiilor fiscal (între tipm sunt două zile nelucrătoare – sâmbătă și diminică), ANAF recomandă contribuabililor depunerea online a declarațiilor fiscal, iar pentru contribuabilii care nu dețin un certificat digital și nu pot depune declarațiile online să se prezinte din timp la ghișeele organelor fiscale.
Măsura îi nemulțumește pe mulți dintre contribuabili, care spun că a fost luată și comunicată foarte târziu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu