vineri, 11 decembrie 2015

Primarul din Dărmănești reținut pentru luare de mită

CS, primarul orașului Dărmănești
Procurorul de caz din Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău - a anunțat Direcția Generală Anticorupție (DGA) - a dispus reținerea a trei persoane cercetate pentru luare de mită în formă continuată și dare de mită, urmând ca vineri, 11 decembrie, să fie prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.
Astfel, pe 10 decembrie ofiţerii de poliţie judiciară din DGA - Serviciul Judeţean Anticorupție Bacău, sub coordonarea procurorului de caz din Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă  şi cu participarea lucrătorilor din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a lui SC, primarul orașului Dărmăneşti, în timp ce primea suma de 10.000 de lei, pretinsă şi remisă de doi reprezentanţi ai unei firme de consultanţă, prin martorul denunţător.
De asemenea, s-au efectuat două percheziţii domiciliare, fiind ridicate sumele de 8.600 de lei, a 1.100 de euro, precum şi a unor diverse documente. Au fost puse în executare trei mandate de aducere, cu sprijinul lucrătorilor din inspectoratele de poliţie judeţene Bacău şi Iaşi.
În urma denunţului depus în luna octombrie 2015, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău de RV, consultant într-o firmă din Iaşi, rezulta că SC a pretins de la această firmă o sumă de bani, respectiv 10% din valoarea contractelor de consultanţă încheiate.
Ofiţerii de poliţie judiciară din Serviciul Judeţean Anticorupţie Bacău au fost delegaţi de procuroul de caz din Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău pentru desfăşurarea activităţilor procedurale.
În urma cercetărilor a rezultat că SC, a încheiat cu firma din Iași două contracte de consultanţă, unul pentru constituirea dosarului şi a cererii de finanţare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere a orașului Dărmăneşti, în valoare de 130.000 de lei, şi studiul de fezabilitate în valoare de 125.000 de lei. În luna august 2015, SC a primit de la reprezentanţii firmei, CM şi ZL, suma de 10.000 de lei, prima tranşă din totalul de 25.000 de lei pretinși, prin intermediarul RV, martorul denunţător în cauză.
În luna octombrie 2015, s-a stabilit achitarea unei noi tranşe, moment în care fapta a şi fost denunţată, iar martorul denunţător a fost introdus în cauză în calitate de colaborator.
Persoanele cercetate au fost audiate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. Faţă de SC s-a luat măsura reţinerii pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată. Aceeași măsură s-a dispus şi față de CM şi ZL, pentru infracţiunea de dare de mită.
Cei trei urmează a fi prezentați instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu