vineri, 27 noiembrie 2015

Modernizarea Insulei de Agrement este una dintre oile negre ale Programului Regio


Primarul Romeo Stavarache a vizitat șantierul Insulei

Aplicarea Programului Operațional Regional (Regio) 2007 – 2013 în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a ajuns la un grad de absorbție de peste 78% a fondurilor puse la dispoziție (cea mai mare din țară), dar programul se finalizează și cu 72 de proiecte cu întârzieri și care vor fi împinse dincolo de termenul final, de 31 decembrie 2015. Proiectul modernizării Insulei de Agrement din Bacău – spune directorul Organismului Intermediar (OI) al Agenției pentru Dezvoltare Regionale (ADR) Nord-Est, Nicolae Burghelea – este unul dintre cele 72 de proiecte cu probleme, a căror finalizare este așteptată abia pe la jumătatea anului viitor.
Proiectul de la Bacău are o valoare de circa 40 de milioane de lei, din care jumătate sunt bani europeni. Pe insulă, lucrările au început încă din primăvară. Acum patru zile, primarul Romeo Stavarache a vizitat din nou șantierul și s-a declarat mulțumit de evoluția lucrărilor. „Am constatat un real progres în execuția lucrărilor – scria primarul într-o postare pe pagina sa de Facebook. Se lucrează la montarea pontonului, la construcția ultimei piscine, la montarea pistei de skate și la pregătirea terenului pentru montarea toboganelor din complexul aqua land.
Dacă vremea va permite, toate echipamentele care au fost deja achiziționate pot fi montate în maxim două luni. În vara viitoare, băcăuanii se vor bucura din plin de această investiție.”
Proiectele cu probleme – a mai precizat directorul OI al ADR Nord-Est - sunt cele la care s-au constatat întârzieri datorită mai ales constructorilor. Însă, acestea, în mare majoritate, sunt finalizabile în următoarele câteva luni din 2016. Sunt în cauză cele 72 de proiecte, trecute pe o listă preliminară, dar este posibil ca numărul lor să scadă totuși, până la 31 decembrie.

Nicolae Burghelea
„Insula de Agrement este un proiect în care avem cel mai mare risc de a nu se finaliza la termen. Aici proiectul este cofinanțat cu un ajutor de stat, care vine greu. Altfel, tehnic, nu ar fi probleme mari, dacă bugetul local ar susține financiar lucrările. În acest proiect, procedura a durat foarte mult.”
Nicolae Burghelea, directorul Organismului Intermediar al ADR Nord-Est

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu